Fotograferen in Gent

Categorie: steden fotografie

Waarom Gent?

Gent is een prachtige historische stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Ik hou zelf sowieso van België en met name de oude gebouwen al daar. In 2009 had ik Brugge al een keer bezocht, maar ik had Gent nog nooit eerder bezocht. Ik wilde deze stad ook beter leren kennen. In 2017 was ik een weekendje met m'n moeder hier op vakantie. Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen en heb ik de nodige beelden gemaakt.

Over Gent

Er valt van alles te beleven in Gent. Zo zijn er oude historische gebouwen die je kan bezoeken, waaronder Gravensteen en de Gras- en Korenlei.
Dwars door Gent stroomt de Leie dat onstpringt in Lisbourg en uitmondt in de Schelde nabij Gent.
Met name 's-avonds is de stad prachtig om te fotograferen. Verschillende gebouwen worden mooi uitgelicht, waardoor er meer sfeer tez ien is dan overdag.

Film en foto's

Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen om het één en ander vast te leggen. Een selectie van mijn beelden kan je hieronder terugvinden. Wil je meer van mijn foto's uit België bekijken? Ga dan naar mijn Flickr-pagina.

Film

Gent stond al langer op mijn verlanglijst om naar toe te gaan. In mijn beleving zou Gent een hele mooie historische stad geweest zijn. En het bleek dus achteraf ook zo te zijn. Tijdens het bezoek aan de stad heb ik niet alleen foto's gemaakt, maar ook gefilmd. Dit geeft net iets meer weer van hoe mooi de stad is. Zo hebben we een rondvaarttocht gemaakt over de Leie. Met foto's alleen kan je de stad niet vastleggen. Vandaar onderstaande video.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Foto's

Wat is Gent toch bijzonder mooi! Veel oude historische panden staan er door het hele centrum van de stad. Niet alleen overdag ziet de stad er al prachtig uit. Vooral ook 's-avonds is het er bijzonder mooi!

Leie

De Leie is een rivier dat dwars door de historische stad stroomt. Langs de stad is veel prachtigs te zien. Gent is een echte studentenstad. Langs de Leie zagen we dan ook veel studenten genieten van het weer.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Gentse Rabot torens (de Drie Toorekens), © Arno Lucas
De Leie in Gent, © Arno Lucas
De Leie in Gent, © Arno Lucas
De Leie in Gent, © Arno Lucas
De Leie in Gent, © Arno Lucas
Een hotel gelegen aan de Leie in Gent, © Arno Lucas

Avondfotografie

Vooral 's-avonds kan je prachtige foto's van de stad maken. Veel gebouwen zijn prachtig verlicht.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Gent, © Arno Lucas
Sint-Michielsbrug Gent, © Arno Lucas
Kiosk op de Kouter in Gent, © Arno Lucas
Gent, © Arno Lucas
Gent, © Arno Lucas
Stadshal Gent, © Arno Lucas
Gent, © Arno Lucas

Centrum

Vooral 's-avonds kan je prachtige foto's van de stad maken. Veel gebouwen zijn prachtig verlicht.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Gent, © Arno Lucas
Vrijdagmarkt Gent, © Arno Lucas
Belfort Gent, © Arno Lucas
Gent, © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig