Stage op Aruba

Categorie: reizen

Waarom deze blog over mijn stage op Aruba?

Tijdens mijn MBO-opleiding SintLucas in Boxtel liep ik twee keer stage. Mijn eerste stage liep ik bij Qbix. Hierna liep ik stage bij de Arubaanse tv-zender 15ATV.

Aankomst en stage adres

Mijn studiegenoot (en inmiddels mijn beste vriend) en ik vlogen met KLM richting Aruba. De reis duurde ongeveer 9 uur. Een lange zit in een vliegtuig. Maar goed, wat wil je met zo'n grote afstand naar de andere kant van de wereld? We kwamen 's-avonds laat aan op het eiland en werden opgehaald door de verhuurder van onze appartement. We kregen een korte rondleiding door de Arubaanse hoofdstad Oranjestad en kwamen vervolgens aan bij het appartement. Het was wel even acclimatiseren.
Ik liep stage bij de Arubaanse tv-zender 15ATV, dat midden in Oranjestad gevestigd is.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Nèt aangekomen op het eiland, © Arno Lucas
15ATV in Royal Placa, © Arno Lucas

Activiteiten op het eiland

Aruba is niet veel groter dan het eiland Texel. Binnen een paar dagen heb je het hele eiland dan ook echt helemaal gezien. Tijdens onze stage hebben we toch ook een aantal activiteiten ondernomen om het eiland beter te leren kennen.

Genieten van het strand

Aruba heeft een mooie kustlijn. Aan de westkant is het voornamelijk strand. Aan de oostkant zijn het voornamelijk rotsen die de kust vorm geven.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Deze leguaan kwam geregeld op bezoek tijdens mijn lunch, © Arno Lucas
Vissers komen aan met hun vangst, © Arno Lucas
Vogels rusten even uit op de pier, © Arno Lucas
Zonsondergang, © Arno Lucas
Divi-divi boom, © Arno Lucas

Uitstapje met buurtbewoner

Tijdens onze stage woonden ik en mijn studiegenoot in de Arubaanse wijk Ponton. We huurden een appartement in een klein complex in de wijk. In dat complex woonde ook een andere Nederlander, namelijk Bas. Samen met Bas gingen we er soms op uit om gezellig het eiland te leren kennen.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Casibari-rots, © Arno Lucas
Hooiberg gezien vanuit de Casibari-rots, © Arno Lucas
Natural bridge, © Arno Lucas
Bij een visafslag speelden deze mannen spelletjes, © Arno Lucas
Hier werden de vers gevangen vissen gelijk bewerkt, © Arno Lucas

Carnaval

Ik viel tijdens mijn stage met mijn neus in de boter. Tijdens mijn stage was er natuurlijk ook carnaval. Dus dit heb ik gelukkig daar ook mee kunnen maken. Voor mijn stage was het de bedoeling dat ik de titelbalkjes zou gaan maken voor de optochten tijdens carnaval. Terwijl de optochten voorbij trokken hoefde ik zelf niet veel te doen en mocht ik van al het moois genieten.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas
Carnaval op Aruba, © Arno Lucas

Jeep safari

Tijdens mijn periode op Aruba heb ik twee keer de jeep safari gedaan. De eerste keer met m'n klasgenoot/vriend en de tweede keer met m'n moeder toen zij op vakantie was. De jeep safari was een mooie manier om het hele eiland in één dag gezien te hebben. We gingen langs verschillende highlights zoals de California vuurtoren, een struisvogelboerderij en een natural pool.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Jeep safari, © Arno Lucas
Vuurtoren California bezocht met de jeep safari, © Arno Lucas
Alto Vista Kapel bezocht met de jeep safari, © Arno Lucas
Alto Vista kapel, © Arno Lucas
Struisvogelboerderij bezocht met de jeep safari, © Arno Lucas
Natural pool (conchi) bezocht met de jeep safari, © Arno Lucas

Resultaten

Natuurlijk was het niet één en al plezier tijdens mijn stageperiode op Aruba. Er moest ook gewerkt worden uiteraard! Bij aanvang moest ik gelijk 'graphics' maken voor de carnavalsoptochten. Hierbij was het de bedoeling dat ik de titelbalkjes, waarin de naam van de act in kwam te staan, zou gaan maken. Wekelijks kwam het programma 'Trend Alert' terug dat helemaal gemonteerd moest worden. Ik heb ook wat graphics mogen maken voor de Miss Universe, dat werd uitgezonden door 15ATV, mogen maken. Eenmalig heb ik de commercial voor AVP, de Arubaanse Volkspartij, mogen maken.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

In beeld tijdens carnaval, screenshot; titelbalk heb ik voor de uitzendingen gemaakt

Trend Alert

Eén van de vaste items dat wekelijks terug kwam, was het programma Trend Alert. Dit programma liet wekelijks alle nieuwe trends op het gebied van bijvoorbeeld mode zien. Onderstaand fragment maakte ik voor het programma aan de hand van het kledingmerk O'neill.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Miss Universe

Tijdens mijn stage was er ook de Miss Universe verkiezing. Carolina Raven was de Arubaanse inzending van 2007. Voor de nieuwsuitzendingen heb ik een aantal 'graphics' gemaakt, gebasseerd op de Miss Universe dat elders al werd uitgezonden. In onderstaand fragment zie je één van de uitwerkingen waar ik destijds trots op was (met name het beginstukje).

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Commercial AVP

Tijdens mijn stage kreeg ik de opdracht om een reclame te maken voor AVP (Arubaanse Volkspartij). Bij dit commercial heb ik me laten inspireren door de opgedane kennis tijdens mijn vorige stage (bij Qbix).

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Vakantie

De laatste twee weken van mijn stageperiode heb ik vakantie gehad. Dit heb ik samen met mijn moeder gevierd. Zij is hier naar toe gekomen en heeft, samen met mij, het hele eiland gezien. We hebben de activiteiten gedaan die m'n klasgenoot/vriend en ik ook gedaan hebben.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Stadsbezoek in Oranjestad, © Arno Lucas
Stadsbezoek in Oranjestad, © Arno Lucas
Stadsbezoek in Oranjestad, © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig