CATEGORIE: NATUUR

Blogs over de natuur

In dit overzicht laat ik je mijn blogs zien over de festivals waar ik foto's van gemaakt heb.
Een aantal foto's staan ook op mijn Flickr-pagina.

Natuurfotografie, © Arno Lucas

Natuur fotografie

Als beginnende fotograaf is er niks gemakkelijkers dan het fotograferen in de natuur. Je kan namelijk alle kanten uit bij het fotograferen van de natuur. Of het nu gaat om het fotograferen van planten, paddenstoelen of dieren.

Hallerbos, © Arno Lucas

Fotograferen in het Hallerbos

Het Hallerbos is misschien wel één van de bekendste bossen van België. Jaarlijks is dit bos, in de lente, bedekt met wilde hyacinten. Het stond al jaren op mijn planning om naar dit prachtige bos te gaan om te fotograferen. April 2022 was het dan zo ver: ik ging met vrienden fotograferen in het Hallerbos.

Herfstfotografie, © Arno Lucas

Herfstfotografie

In de herfst verkleuren de bladeren, de paddenstoelen poppen allemaal op en er is steeds meer mist. Je kan de gaafste beelden maken in de herfst. Bekijk mijn tips en foto's in deze blog.

Winterfotografie, © Arno Lucas

Winterfotografie

De dagen worden korter en het wordt ècht koud buiten. Maar dit betekent nog niet dat je in de winter geen mooie foto's kan maken. Met wat tips en voorbeelden leg ik je er meer over uit.

Safaripark Beekse Bergen, © Arno Lucas

Safaripark Beekse Bergen

Natuurlijk ben ik al verschillende keren naar de Beekse Bergen gegaan. Wanneer je op de basisschool zit, krijg je diverse uitstapjes. Zo ook naar dit safaripark. Als kind ben ik hier ook met mijn ouders en broer naar toe gegaan, waar ik nog steeds mooie herinneringen aan heb.

Floriade Tuinbouw Expo, © Arno Lucas

Floriade Tuinbouw Expo

In 2012 vond de tuinbouw expositie Floriade plaats. Destijds had ik al de nodige foto's gemaakt tijdens het evenement. Pas in 2020 heb ik deze blog aangemaakt (met terugwerkende kracht) en de foto's hier in verwerkt.

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig