Overzicht blogs

Categorie: overig

Index

Om gemakkelijker door deze pagina te navigeren klik je op één van onderstaande links.

Welkom op de website van Arno Lucas

Ik ben Arno Lucas en woonachtig in de altijd gezellige hoofdstad van Brabant, namelijk 's-Hertogenbosch. In 2007 kocht ik mijn eerste camera, de Canon EOS 400D. Hiermee kon ik alleen fotograferen. Dit was voldoende om mijn hobby mee uit te voeren. Inmiddels is die camera vervangen door de Canon EOS 760D, waar ook mee gefilmd kan worden. Doordat ik bij Canon ben gebleven kan ik nog steeds de dezelfde lenzen gebruiken. Mijn ervaringen met Canon zijn erg goed. De camera's zijn gebruiksvriendelijk en snel. Je hoeft niet per se (heel) de handleiding door te lezen om de camera te kunnen begrijpen.

Tijdens mijn mbo-opleiding 'Mediavormgeving Interactief' bij SintLucas in Boxtel zat fotografie in het studiepakket. Ik leerde daar onder andere de fijne kneepjes van het vak fotografie en filmen. De basiskennis over bijvoorbeeld 'compositie', 'uitsnede' en 'belichting' kwamen hier aan bod. Mijn interesse in fotografie begon ook in die periode. Mijn interesses bij fotograferen en filmen gaan uit naar met name de natuur, architectuur en lokale / kleinschalige evenementen. Denk bij evenementen aan Jazz in Duketown, TheaterFestival Boulevard in 's-Hertogenbosch of Dickens Festijn in Drunen. Daarnaast vind ik het zeer interessant om nieuwswaardige foto's en filmpjes te maken.

Sinds 2014 was ik lid van verschillende fotoclubs geweest. Bij deze clubs lag de focus op het bespreken van foto's en werken aan verschillende thema's. Zo nu en dan gingen we gezamenlijk op pad om te fotograferen in de omgeving. Elk jaar werden de foto's ook gepresenteerd tijdens een expositie.
De fotoclubs zijn aangesloten bij de Fotobond. De Fotobond is een landelijke samenwerking van amateur- en vrijetijds fotografen en stimuleert de grote passie van haar leden. Dit doen zij onder andere door het uitschrijven van wedstrijden (waar ik geregeld aan mee doe), geven cursussen, bijeenkomsten en exposities.

Waarom mijn eigen website?

Er zijn een aantal redenen waarom ik mijn eigen website heb:

  1. Ik houd van fotograferen en filmen en wil dit zo veel mogelijk delen met anderen;
  2. Ik wil graag mijn kennis delen met andere (hobby)fotografen;
  3. Ik fotografeer/film op verschillende plekken. Soms vragen mensen wat ik dan met mijn foto's doe. Ik leg uit dat ik een hobbyfotograaf ben en dit uit eigen interesse doe. Met mijn website kan ik m'n beelden laten zien;

Ik houd van duidelijkheid en geordendheid. Daar sluit deze website ook bij aan. Er zit een duidelijk structuur in de navigatie en de informatie is geordend verwerkt. Op deze website vind je een overzicht van mijn eerder gemaakte werk. Ik zal van tijd tot tijd ook de nodige foto's / filmpjes uploaden.

Wil je met mij in contact komen? Vul dan het contactformulier in.

Overzicht van blogs per categorie

Om de blogs wat meer te structureren, heb ik ze onderverdeeld in categorieën. Maak een keuze uit het submenu of ga hieronder naar de desbetreffende categorie.

Jazz in Duketown, © Arno Lucas

Categorie 'evenementen'

In dit overzicht laat ik je mijn blogs zien over de evenementen waar ik foto's van gemaakt heb. Ik ga jaarlijks naar het lichtfestival GLOW in Eindhoven. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Jazz in Duketown. De verschillende evenementen heb ik in een overzicht geplaatst op deze pagina.

Reisfotografie, © Arno Lucas

Categorie 'Reizen'

Reizen, reizen, reizen... Dat wil iedereen natuurlijk wel! Maar waar ga je dan naar toe? In de afgelopen jaren heb ik al verschillende landen en steden bezocht. Hier vind je een overzicht van de reizen die ik al gemaakt heb.

Steden fotograferen, © Arno Lucas

Categorie 'Steden fotografie'

Het is altijd leuk om een stad te bezoeken. Er is (bijna) altijd wel wàt te beleven. Zo zijn er vaker evenementen in de stad of kan je er mooie gebouwen fotograferen. In onderstaande blogs vertel ik mijn ervaringen in de steden, zodat je er een mooi beeld van kan krijgen.

Natuurfotografie, © Arno Lucas

Categorie 'Natuur'

Als beginnende fotograaf is er niks gemakkelijkers dan het fotograferen in de natuur. Je kan namelijk alle kanten uit bij het fotograferen van de natuur. Of het nu gaat om het fotograferen van planten, paddenstoelen of dieren.

Nieuwswaardige beelden, © Arno Lucas

Categorie 'Nieuws'

Alles is eigenlijk wel een keer gefotografeerd. Maar nieuws is er eigenlijk altijd en overal. Of het nou gaat om een grote gebeurtenis of iets heel kleins. In onderstaande blogs heb ik een aantal beelden verwerkt die ik nieuwswaardig genoeg vond. Een aantal hiervan zijn dan ook goed gebruikt bij verschillende (lokale) media.

Fotografie tips, © Arno Lucas

Categorie 'Fotografie tips'

Ik fotografeer dus al sinds 2008. In de loop der jaren heb ik flink wat ervaring opgedaan over fotografie. Te denken aan het fotograferen van mooie locaties. Maar ook waar ik mijn foto's het beste kan af laten drukken of spullen kan aanschaffen. Ik heb een lijst met flink wat tips op een rijtje gezet in deze blog.

Steden fotograferen, © Arno Lucas

Categorie 'Overig'

Een aantal blogs zijn niet te categoriseren. Ze vallen dus niet onder bovenstaande categorieën. Daarom heb ik ze geplaatst onder deze categorie 'overig'. Deze blogs gaan vaak over opdrachten die ik in het (verre) verleden gemaakt heb of over onderwerpen die ik erg interessant vind.

Showreel

Met trots presenteer ik mijn showreel. Een 'showreel' is een audiovisuele vorm om het meest recente werk te laten zien. Het is een soort curriculum vitae. Bekijk hieronder het filmpje. Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen:

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig