Sfeerbeelden uit ...

Categorie: reizen | overig

Ontstaan project 'Sfeerbeelden uit...'

Tijdens mijn laatste studie, Media & Entertainment Management bij INholland, hadden we het vak SLB, Studie Loopbaan Begeleiding. Tijdens dit 'vak' moesten we elk jaar minimaal één keuze-activiteit (dat te maken had met Media en/of entertainment) doen die je helemaal zelf mocht invullen. Tijdens het laatste jaar deed ik mijn eerste scriptie bij Twinning Media. Ik zag hoe ze daar filmden met een spiegelreflexcamera en een crane, waar ik meer ervaringen mee op wilde doen. Daarom besloot ik om voor mijn keuze-activiteit een opdracht te verzinnen en uiteindelijk uit te voeren. Ik kwam tot het idee om 'Sfeerbeelden uit Veghel' te gaan maken met het apparatuur van Twinning Media. Hierbij heb ik de locaties onderzocht, afgesproken en zijn we daar gaan filmen. Het resulteerde tot het eerste filmpje in de serie 'Sfeerbeelden uit...', namelijk Sfeerbeelden uit Veghel.

Nadat ik het eerste filmpje gemaakt had, heb ik even geen filmpje in de serie meer voor gemaakt. Totdat ik mijn nieuwe spiegelreflexcamera kocht, waarmee ik ook kan filmen. Om de camera te testen, maakte ik het filmpje over de Loonse- en Drunense Duinen. En zo bleef en blijf ik bezig met het maken van verschillende sfeerbeelden. Denk aan tijdens de vakanties of tijdens uitstapjes.
De filmpjes moeten niet te kort zijn, maar ook weer niet te lang. Ik wil met name de diversiteit van een bepaald gebied in beeld brengen, zodat je weet wat dat gebied te bieden heeft. Hierbij houd ik ook rekening met een totaalplaatje, maar ook met details uit die omgeving.

Veel verschillende 'sfeerbeelden uit...'

Ik vind het dan zelf altijd leuk om algemene sfeerbeelden te schieten. Dan laat ik het niet bij één bepaald beeld, maar schiet ik meerdere soorten beelden en monteer ik ze tot een mooi eindresultaat. Ik zet er dan een gratis muziekje (stockmuziek) er onder en upload ik het filmpje op YouTube.

"Sfeerbeelden uit... Veghel"

Veghel is een kleine stad in Noord-Brabant en valt sinds 2017 onder de gemeente Meijerijstad. Veghel heeft een mix aan industrie, historie, cultuur en natuur. Ik wilde met dit filmpje vooral de mooie plekken van Veghel laten zien. Denk hierbij aan het Julianapark, de markt, bibliotheek / oude raadhuis en het CHV-terrein.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Hallerbos"

Het Hallerbos (net onder Brussel) stond al sinds 2014 op mijn bucketlist om naar toe te gaan. In 2022 was het dan eindelijk zo ver. Toen ben ik er met mijn vrienden naar toe gegaan. Hier maakte ik onderstaande sfeerbeelden.
Ga voor meer informatie, inclusief wandelroute, naar de blog over het Hallerbos.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Praag"

In 2023 had ik een heerlijke vakantie in Praag. Hierbij heb ik me gefocust om verschillende plekken vast te leggen.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Loonse- en Drunense Duinen"

Een groot en uniek natuurgebied in Noord-Brabant is de Loonse- en Drunense Duinen. Het kenmerkt zich aan de grote droge zandverstuivingen, eikenbomen en naaldbossen.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... 's-Hertogenbosch"

's-Hertogenbosch, kortweg Den Bosch, heeft veel te bieden. De stad heeft een rijke historie, dat terug te zien is in onder andere de grote vestingsmuren. Daarnaast wordt er in Den Bosch ook veel evenementen georganiseerd. Een aantal mooie plekken wordt in een filmpje van ruim 4 minuten vertoond.
In 2016 kwam Jheronimus Bosch eventjes terug in zijn stad. Toen begon al het idee om dit filmpje te maken, vandaar dat er ook een aantal fragmenten uit dat jaar verwerkt zijn in dit filmpje.
Bekijk / lees ook eens mijn blog over Fotograferen in Den Bosch.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Giethoorn"

Toerist in eigen land is nooit verkeerd. In 2020 bezocht ik, samen met een vriend van me, Giethoorn. Normaliter is het hier onwijs druk in verband met toeristen. Echter was het dit jaar rustiger vanwege de coronapandemie.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Gent"

Gent is één van de grote historische steden van België. Deze studentenstad heeft veel mooie plekken, zoals de Korenlei en de Graslei. Zodra het mooi weer is, is de stad vol met de studenten. De sfeer is dan gelijk gemoedelijk.
In april 2017 ben ik een paar dagen in Gent geweest. Uiteraard had ik mijn camera ook bij om de nodige beelden vast te leggen. Bekijk hieronder de video.
Bekijk / lees ook eens mijn blog over België.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeerbeelden uit... Müllerthal Trail"

Müllerthal Trail is een natuurgebied in Luxemburg. De Müllerthal Trail wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. Je kan hier prachtig wandelen langs verschillende wateren, door bossen en langs grote rotsen. In 2017 ben ik een week op vakantie geweest in Luxemburg. Natuurlijk heb ik ook gewandeld in de Müllerthal Trail. Bekijk hieronder de video.
Bekijk / lees ook eens mijn blog over Luxemburg.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

"Sfeervol kampvuur"

Dit filmpje hoort eigenlijk niet in het rijtje thuis van 'sfeerbeelden uit...'. Echter... Het geeft wel een mooi sfeerbeeld weer. Beeld je eens in: het is winter en het is koud buiten. Dan is er niks lekkerders dan naar beelden te kijken waar je het warm van krijgt. Daarom dit filmpje van een kampvuur. Dit filmpje is gemaakt tijdens mijn zomervakantie in Slowakije. Een plek waar ik graag terug zou komen. Gelukkig heb ik onder andere deze beelden nog.
Bekijk / lees ook eens mijn blog over Tsjechië, Slowakije en Polen.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig