Fotografie met een mobieltje

Categorie: fotografie tips

Fotografie met een mobieltje

Tegenwoordig is elk mobieltje voorzien van een cameraatje. Erg handig, als je een moment vast wilt leggen.
Ik heb niet altijd mijn spiegelreflexcamera bij me. En soms zie ik toch mooie plekken of objecten, die ik graag vast wil leggen. Als ik dan mijn mobiele telefoon dan bij me heb, maak ik toch een foto van deze plek of dit object.
De uiteindelijke kwaliteit is dan wel wat minder, maar... Het principe van fotograferen blijft hetzelfde. U krijgt dan al gauw te maken met het kader / positie, uitsnede en licht. Het onderwerp van wat u wilt fotograferen, blijft hierbij ook belangrijk. Waar gaat de foto over? Wat is de boodschap die u wilt meegeven?

Filmen met een mobieltje

Vaak genoeg zie ik mensen een moment filmen met de camera op hun mobieltje. Dan wordt vaak vergeten dat de schermen liggend zijn. De maker van het filmpje filmt dan staand / verticaal. Waardoor u uiteindelijk links en rechts van het filmpje zwarte balken ziet. Erg jammer. Daarom is mijn advies om zo veel mogelijk je mobieltje horizontaal in handen te nemen. Zo krijgt u toch de beste beeldvulling.

Panorama's

Tegenwoordig zit op de meeste mobieltjes de mogelijkheid om een panoramafoto te maken. Dan kan je een bredere foto maken dan gebruikelijk, waardoor je meer van een omgeving op de foto krijgt. Je mobieltje heeft de technologie om van meerdere foto's gelijk één brede foto te maken.

Foto's gemaakt met mijn mobieltje / enkele voorbeelden

Zo nu en dan zal ik hieronder een paar foto's aan toevoegen.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Onder aan deze pagina zal ik de panorama's plaatsen die gemaakt zijn met mijn mobieltje.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Onderweg van het sporten naar huis kwam ik dit bijzonder mooie lucht tegen, © Arno Lucas
Er werd wel een mini concert gehouden in het Azijnfabriek, © Arno Lucas
Bomenkap op Zuiderparkweg, © Arno Lucas
Bomenkap op Zuiderparkweg, © Arno Lucas
Muurschildering, © Arno Lucas
Bosch Parade 2016, © Arno Lucas
Mooie zonsondergang bij de Noorderplas, © Arno Lucas
Mooie zonsondergang bij de Noorderplas, © Arno Lucas
Natuur bij Bosscheweg, tussen Drunen en Nieuwkuijk, © Arno Lucas
Rode paddenstoel met witte stippen, © Arno Lucas
Paddenstoel in de Drunense Duinen, © Arno Lucas
Paddenstoelen, © Arno Lucas
Foto voor straatexpositie Fotoclub Drunen, © Arno Lucas
Foto's voor lustrumexpositie Fotoclub Drunen, © Arno Lucas
Scriptie eindelijk ingeleverd. Nu afwachten op de uitslag, © Arno Lucas
Trots op werk in etallage (selfie), © Arno Lucas
Twee regenbogen (ook geplaatst in Stadskrant Veghel; zie 'in de media'-pagina), © Arno Lucas
Twee regenbogen, © Arno Lucas
Klok op station 's-Hertogenbosch weer terug (geplaatst op Dichtbij.nl), © Arno Lucas
Opnames voor stage (WebRegio / Dichtbij), © Arno Lucas
Opnames voor stage (WebRegio / Dichtbij), © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig