Categorie: stedenfotografie

Over stedenfotografie

Het is altijd leuk om een stad te bezoeken. Er is (bijna) altijd wel wàt te beleven. Zo zijn er vaker evenementen in de stad of kan je er mooie gebouwen fotograferen. In onderstaande blogs vertel ik mijn ervaringen in de steden, zodat je er een mooi beeld van kan krijgen.
Een aantal foto's staan ook op mijn Flickr-pagina.

Steden fotograferen, © Arno Lucas

Algemene blog over Steden fotograferen

Van een aantal steden heb ik geen aparte blog geschreven. Daarom heb ik een aparte blog over stedenfotografie aangemaakt, zodat je toch een beeld krijgt van de verschillende steden waar ik een aantal foto's van gemaakt heb.

Amsterdam, © Arno Lucas

Amsterdam

Natuurlijk kan onze hoofdstad Amsterdam niet missen in dit lijstje. Ik ben al meerdere keren in Amsterdam geweest en heb dan mijn camera ook meegenomen. Bekijk de beelden in deze blog over Amsterdam.

Barcelona, © Arno Lucas

Barcelona

Eind maart 2019 ben ik een midweek naar Barcelona geweest. Ik wilde de stad heel graag een keer bewonderen. Daarom was dus deze vakantie. Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen om het één en ander vast te leggen.

Boxtel, © Arno Lucas

Boxtel

Hoewel deze blog pas in 2021 verscheen, had een blog over Boxtel er eigenlijk als één van de eerste moeten zijn op mijn website. Mijn passie voor fotografie is tijdens mijn studie bij SintLucas steeds meer versterkt.

Brugge, © Arno Lucas

Brugge

Ik houd zelf wel van de historie van steden. In het verleden ben ik al eens naar Brugge geweest, samen met m'n vader. Alleen herinner ik hier niet al te veel meer van. Daarom bezocht ik in 2018 nogmaals de stad om het één en ander vast te leggen. En in 2021 bezocht ik de stad nogmaals met een andere vriend. Om al het moois te laten zien heb ik deze blog gemaakt.

Eindhoven, © Arno Lucas

Eindhoven

Als Brabander kom je vaak genoeg in Eindhoven. Al is het maar op doorreis via het station. Vroeger ging ik wel eens naar Eindhoven om te zwemmen bij de Tongelreep of schaatsen op de naastgelegen schaatsbaan. Sinds 2011 ging ik jaarlijks naar het lichtfestival GLOW. Een prachtig festival waar ik veel geleerd heb op het gebied van fotografie.

Gent, © Arno Lucas

Gent

Gent is een prachtige historische stad in de provincie Oost-Vlaanderen. In 2017 was ik een weekendje met m'n moeder hier op vakantie. Ik hou zelf sowieso van België en met name de oude gebouwen al daar.

haarlem, © Arno Lucas

Haarlem

Tijdens mijn stage in Purmerend kwam ik geregeld langs station Haarlem. Dit vond ik altijd enorm prachtig. Daarom wilde ik graag een keer naar Haarlem. Ik heb niet alleen het station gefotografeerd, maar ben ook de stad in gegaan.

Fotograferen in Nijmegen, © Arno Lucas

Nijmegen

Wat kunnen bepaalde steden toch prachtig zijn? Zo ook Nijmegen! Gelukkig heb ik familie in Nijmegen wonen, waardoor ik niet speciaal naar Nijmegen hoef te reizen om er te fotograferen. Bekijk mijn foto's in mijn blog over fotograferen in Nijmegen.

Praag, © Arno Lucas

Praag

Praag is natuurlijk de hoofdstad van Tsjechië. Binnen 9 uur en 856km rijden, vanuit Utrecht, ben je in Praag. In Praag wordt natuurlijk Tsjechisch gesproken. Je komt er ook goed weg met de Engelse of Duitse taal. Dwars door de stad stroomt de rivier Moldau.

Rotterdam, © Arno Lucas

Rotterdam

In Rotterdam valt er altijd wel iets te fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan de Erasmusbrug en de kubuswoningen. Dat wordt dan ook het vaakst gefotografeerd. In deze blog laat ik je andere beelden zien, die ik dus gemaakt heb in deze wereldstad.

Fotograferen in Den Bosch, © Arno Lucas

's-Hertogenbosch

Als een èchte Bosschenaar kan ik natuurlijk niks anders zeggen dan dat 's-Hertogenbosch de mooiste stad van Nederland is! De stad ken ik inmiddels erg goed en kan ik hier mijn weg wel vinden. Inmiddels heb ik dan ook een aardig groot archief aangelegd met verschillende foto's van onder andere evenementen en de mooie locaties van de stad.

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig