Amsterdam Light Festival

Categorie: evenementen

Over Amsterdam Light Festival (2015 / 2016)

Het lichtfestival Amsterdam Light Festival vond plaats van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016. Als verjaardagscadeau ben ik hier samen met mijn broer naar toe gegaan. Ik had hiervoor al eens over het festival gehoord. En aangezien ik ook meerdere keren naar GLOW Eindhoven geweest ben, vond ik het ook wel eens leuk om hier naar toe te gaan.

Wat zijn mijn bevindingen?

Ik vond het leuk om Amsterdam Light Festival eens meegemaakt te hebben. Vooral de route op het water vond ik erg bijzonder, want je beleeft Amsterdam dan toch ook op een andere manier.
Echter vind ik Amsterdam Light Festival veel op GLOW Eindhoven lijken. Ik heb het idee dat het bij Amsterdam Light Festival meer gaat om de esthetiek, dan om de mogelijkheden van de creaties. In dat opzicht is GLOW Eindhoven creatiever.
De route van Amsterdam Light Festival kan je zowel per boot als te voet ervaren. Voor het fotograferen is een vaartocht wel wat lastiger. Je kan dan geen langere sluitertijden gebruiken, om ook de omgeving wat meer licht mee te geven. Daarom zou het beter zijn om de route te voet te bezichtingen.

Wat heb je nodig om tijdens Amsterdam Light Festival te fotograferen?

Je hebt natuurlijk je camera nodig om tijdens Amsterdam Light Festival te fotograferen. Omdat Amsterdam Light Festival in de avonden plaatsvindt, zal ik hier niet veel over op ingaan. Want in mijn blog over avondfotografie vertel ik je meer over het fotograferen in de avonden.

Foto's

Bekijk hieronder mijn beelden terug van het Amsterdam Light Festival.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig