Blog over Halloween

Categorie: evenementen

Halloween

Halloween is van oorsprong een feest uit Ierland, Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS. Het feest wordt steeds populairder in Europa. In het Keltisch kalender begon het nieuwe jaar op 1 november. 31 oktober is dan ook volgens die kalender oudjaarsavond. Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.
Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat Halloween ook in Nederland gevierd wordt. Eerst werd dit gevierd in de (grotere) pretparken, zoals Walibi (Fright Night). In steeds meer dorpen en steden gaan kinderen de deuren langs voor 'trick or treat'. Er worden op steeds meer plekken ook (georganiseerde) routes uitgezet, waarbij mensen op onverwachte plekken de schrik van hun leven krijgen. Het leuke en ook spannende is dat er veel acteurs zijn met enge maskers. Daarnaast geven ze je een extra schrikreactie.

Waar rekening mee te houden?

Halloween en herfst gaan nagenoeg goed samen. Dit komt omdat Halloween in de herfst gevierd wordt. Het is ook leuk om in deze periode de pompoenen (vaak worden dan hier enge gezichten uit gesneden) en spinnenwebben te fotograferen.
Vaak wordt Halloween 's-avonds gevierd. Daarom maak je dan al gauw avondfoto's. Je wilt hierbij een sfeertje neer zetten. Het lastige is dat je nu met onder andere mensen gaat werken. Hierdoor kan je niet met lange sluitertijden gaan werken, aangezien mensen dan ook bewegen. Je zou dan dus met een hogere iso-waarden moeten gaan werken, zodat je je sluitertijd korter kan maken. Helaas krijg je dan wel meer te maken met ruis in je beeld.
Maar wat fotografeer je dan eigenlijk nog meer? Niet alleen maar de kinderen natuurlijk, die op de mooiste manier verkleed gaan. Zij lopen dan ook rond met mooi versierde lampionnen. Vaak zijn er ook (met name oudere) mensen verkleed als overleden mensen / zombies. Dan is het leuk om de kleding en maskers van deze 'acteurs' te fotograferen. Zo zie je dat je dus verschillende dingen kan gaan fotograferen. Van verkleedde mensen tot mooie objecten.

Veel griezel plezier!

Foto's

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens Halloween Night Drunen (2016).
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Halloween Night Drunen 2016, © Arno Lucas
Halloween Night Drunen 2016, © Arno Lucas
Halloween Night Drunen 2016, © Arno Lucas
Halloween Night Drunen 2016, © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig