Wanddecoratie

Categorie: fotografie tips

Wanddecoraties

Er kan veel verstaan worden onder wanddecoraties. Maar binnen deze blog gaat het voornamelijk over wanddecoraties met (persoonlijke) foto's. Denk hierbij aan posters, fotolijsten, fotolijsten met een passe-partouts, behang, en foto op canvas (voor binnen of buiten).
Er zijn ook verschillende manieren voor het ophangen van deze wanddecoraties. Denk aan een railsysteem, afstand houders, met een beugel of met schroeven.

Ervaringen

Ik ben al sinds enkele jaren ervaren met foto's af laten drukken in boekvorm en als wanddecoratie (lijst, poster en canvas). Ik gebruik(te) met name fotolijsten met een passe-partout er in (zie de foto's onder aan deze pagina). Deze passe-partouts zijn afgemeten op mijn wensen. Ik heb passe-partouts met een uitsnede 30cmx40cm en een uitsnede van 20cmx30cm. De foto's bestel ik dan bij een online service, zoals bij Profotonet.
Daarnaast heb ik twee foto's op canvas laten afdrukken bij een lokale fotozaak in Veghel. Op zich is de kwaliteit goed. Ik had alleen gevraagd om de foto met een witte rand af te laten drukken. Echter is het niet helemaal naar wens gegaan (zie de detailafbeelding onder aan deze pagina). Hoewel het een gangbare prijs had, vond ik het erg prijzig om ze voor €60 per foto (60cm x 60cm) af te laten drukken.
Ik zorg eerst dat mijn ontwerp helemaal naar wens is. Hiermee bedoel ik dus het afmeting / uitsnede, kleur of zwart/wit en extra details in de foto. Vaak kan ik een keuze maken uit glanzend of mat papier. Persoonlijk vind ik matpapier het mooist. Bij mat papier krijg je geen (vette) vingers op de afdruk. Daarnaast vind ik dat de glanzende foto's te veel reflecteren van de omgeving waarin de foto hangt. Uit eerdere ervaringen met het afdrukken van de foto's merk ik dat de kwaliteit op zich gewoon perfect is. De kleuren zijn trouw aan het ontwerp, zoals ik ze aangeleverd heb, net als de afmeting van de foto's.

Saal-Digital

Voor het eerst heb ik een foto bij Saal-Digital op een 'geborsteld aluminiumplaat' besteld en ontvangen. Dit product heb ik met 50% korting ontvangen, in ruil voor een review. Mijn review over dit product is op de hiervoor bestemde pagina terug te lezen.

Profotonet

Ik bestel voornamelijk mijn geprinte foto's bij Profotonet. Bij Profotonet is de kwaliteit van de afdruk gewoon erg goed. De kleuren zijn zoals ik ze wil. Ik kan bij hen ook kiezen op wat voor papier ik het wil laten afdrukken, meestal kies ik voor een matte afdruk. Mijn passe-partouts zijn ook uitgesneden op de printbare afmeting van Profotonet. De printbare afmeting verschilt namelijk nogal per fabrikant.
Het bestellen van een wanddecoratie kan al gemakkelijk en snel via de website. Er is apart software voor onder andere de fotoboeken. Maar voor een fotoafdruk is dit niet nodig. Het betalen kan hier via factuur, bij levering of via iDEAL.
Het enige nadeel is dat de levering relatief lang op zich laat wachten. Namelijk 10 dagen (voor een foto op aluminium). Dit in tegenstelling tot mijn bestelling bij Saal-Digital.

Filmpje en foto's (voorbeeld)

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van mijn wanddecoraties.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
In het filmpje laat ik zien hoe je het beste je foto's kan inlijsten. Dubbelklik op de video om deze fullscreen te bekijken.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas
wanddecoratie, © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig