Categorie: evenementen

Blogs over Festivals

In dit overzicht laat ik je mijn blogs zien over de festivals waar ik foto's van gemaakt heb.
Een aantal foto's staan ook op mijn Flickr-pagina.

Tips voor evenementenfotografie, © Arno Lucas

Tips voor evenementen fotografie

Met deze blog wil ik beginnende fotografen tips meegeven wanneer je op een evenement aan de slag gaat. Door veel te doen, en veel af te kijken, ben ik er achter gekomen waar ik op moet letten. Het fotograferen van een evenement vraagt een specifieke aanpak. Daarom heb ik deze blog aangemaakt, om beginnende fotografen wat tips te geven.

Jazz in Duketown (recent werk), © Arno Lucas

Jazz in Duketown

Het grootste gratis jazz festival Jazz in Duketown vindt jaarlijks tijdens pinksteren plaats in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Sinds 2017 ben ik als vrijwilliger actief bij het festival. Ik heb er al de nodige beelden van gemaakt en in deze blog verwerkt.

Jazz in Duketown (eerdere edities), © Arno Lucas

Jazz in Duketown (eerdere edities)

Het grootste gratis jazz festival Jazz in Duketown vindt jaarlijks tijdens pinksteren plaats in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Sinds 2017 ben ik als vrijwilliger actief bij het festival. Ik heb er al de nodige beelden van gemaakt en in deze blog verwerkt.

Conservatorium Talent Award, © Arno Lucas

Conservatorium Talent Award

De Conservatorium Talent Award is een evenement dat een podium biedt aan (afstuderende) jazzmuzikanten van de conservatoria. Deze finalisten strijden dan tijdens het evenement om de felbegeerde award. Ze worden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Aad van Nieuwkerk (o.a. zenderredactie van NPO 4).

Bosch Parade, © Arno Lucas

Bosch Parade

De Bosch Parade is een kunstfestival dat jaarlijks plaatsvindt op de wateren van 's-Hertogenbosch. In het begin voer de Bosch Parade over de Binnendieze. Later op de Aa en de laatste edities op de Dommel.

Carnaval, © Arno Lucas

Carnaval

Carnaval vieren we in het zuiden des lands volop. En niet alleen in Nederland wordt carnaval volop gevierd. Ik heb in 2007 carnaval gevierd en in 2018 was ik in het Zwarte Woud om carnaval te vieren. In deze blog laat ik meer van mijn beelden zien.

GLOW Eindhoven, © Arno Lucas

Glow Eindhoven

GLOW Eindhoven is voor mij het mooiste evenement dat in de donkere wintermaanden plaatsvindt. Jaarlijks komen de mooiste creaties tot leven. In deze blog laat ik je mijn beelden van de afgelopen jaren zien.

GLOW Eindhoven (eerdere edities), © Arno Lucas

Glow Eindhoven (eerdere edities)

GLOW Eindhoven is voor mij het mooiste evenement dat in de donkere wintermaanden plaatsvindt. Jaarlijks komen de mooiste creaties tot leven. In deze blog laat ik je mijn beelden van de afgelopen jaren zien.

TheaterFestival Boulevard, © Arno Lucas

TheaterFestival Boulevard

In augustus vindt in 's-Hertogenbosch jaarlijks TheaterFestival Boulevard plaats. Ik ga er altijd voor de sfeer naar toe. Maar de meeste mensen gaan er voor de (kleine) voorstellingen naar toe. Geniet in mijn blog mee van de mooie beelden die ik gemaakt heb.

Avontuurlijke Klim, © Arno Lucas

Avontuurlijke Klim

Het is erg bijzonder dat je als bezoeker de Sint-Jan op mag klimmen. Dit komt namelijk niet / nauwelijks voor. In 2016 en 2023 was het de mogelijkheid om tòch de Sint-Janskathedraal op te klimmen. Dit heb ik dan ook met alle liefde gedaan om de nodige foto's te maken.

Brabantsedag Heeze, © Arno Lucas

Brabantsedag Heeze

De Brabantsedag in Heeze is een anders soort evenement dan carnaval, maar je hebt wel wàt gelijkenissen. Door de straten van Heeze rijdt een optocht met veel verschillende praalwagens. Deze praalwagens zijn vormgegeven aan het thema van dat jaar. Inmiddels ben ik twee keer bij dit mooie festival geweest en heb ik prachtige foto's kunnen maken. Bekijk mijn blog voor de mooiste beelden.

Fruitcorso Tiel, © Arno Lucas

Fruitcorso Tiel

Het Fruitcorso in Tiel werd in 2023 voor de 61ste keer gehouden. In dit jaar ging ik voor het eerst naar het evenement, wat ik graag een keer mee wilde maken.

Bevrijdingsfestival Brabant, © Arno Lucas

Bevrijdings festival Brabant

Elk jaar wordt er op 5 mei de vrijheid gevierd, en zo ook in Brabant. Het Bevrijdingsfestival vindt jaarlijks op de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch plaats en is gratis te bezoeken. Ook ik ben hier een aantal jaren geweest en heb er de nodige foto's mogen maken.

Kermis, © Arno Lucas

Tips voor fotograferen op een kermis

In deze blog krijg je verschillende tips voor fotograferen op een kermis. Zo krijg je een aantal voorbeelden te zien met welke instellingen je hier het beste voor kan gebruiken.

Kerstmarkten, © Arno Lucas

Kerstmarkten

Decennia lang bestaan er al kerstmarkten. In Nederland zijn de kerstmarkten niet erg groot. Maar wanneer je de grens, en met name bij Duitsland, over gaat kom je verschillende kerstmarkten tegen.

Dickens Festijn Drunen, © Arno Lucas

Dickens Festijn Drunen

Dickens Festijn Drunen is een gratis evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het centrum van Drunen (Noord-Brabant). Toen ik nog in Drunen woonde ben ik hier een aantal edities geweest om foto's van te maken.

Jheronimus Bosch Herdenkingsjaar (2016), © Arno Lucas

Jheronimus Bosch herdenkingsjaar (2016)

In 2016 werd het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch herdacht. Ik was bij veel evenementen in en rond 's-Hertogenbosch aanwezig en heb er de nodige foto's gemaakt. In deze blog vertel ik je er meer over en laat ik je mijn beelden zien.

Amsterdam Light Festival, © Arno Lucas

Amsterdam Light Festival (2015 / 2016)

Het lichtfestival Amsterdam Light Festival vond plaats van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016. Als verjaardagscadeau ben ik hier samen met mijn broer naar toe gegaan.

Halloween, © Arno Lucas

Halloween

Het Amerikaanse Halloween krijgt steeds meer vorm in Nederland. Een aantal pretparken doen hier dan ook graag aan mee. Maar ook bij verschillende plaatsen wordt er Halloween gevierd. In mijn blog laat ik je een paar van mijn foto's zien.

Floriade Tuinbouw Expo, © Arno Lucas

Floriade Tuinbouw Expo

In 2012 vond de tuinbouw expositie Floriade plaats. Destijds had ik al de nodige foto's gemaakt tijdens het evenement. Pas in 2020 heb ik deze blog aangemaakt (met terugwerkende kracht) en de foto's hier in verwerkt.

Slokdarmfestival / Fabriek Magnifique, © Arno Lucas

Slokdarmfestival / Fabriek Magnifique

In 2004 startte het Slokdarmfestival in Veghel dat uitmondde tot een groots festival dat tegenwoordig de naam 'Fabriek Magnifique' draagt. Sinds 2008 heb ik er veel verschillende foto's van het festival gemaakt. In deze blog tref je een selectie van mijn gemaakte foto's.

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig