Reizen en fotograferen in Luxemburg

Categorie: reizen

Over Luxemburg

Groothertogdom Luxemburg is de op één na kleinste land van Europa en ligt - zoals de meesten wel weten - tussen België, Duitsland en Frankrijk. De hoofdstad van het land draagt de dezelfde naam.
Sinds 1984 is Luxemburgs de nationale taal. Over het algemeen wordt dit meer gesproken dan geschreven. Alleen wordt over het toch over het algemeen toch meer Duits en Frans gesproken en geschreven. Gelukkig kan je met de Engelse taal ook goed uit de voeten.
Mocht je meer willen weten over Luxemburg, dan is dit op onder andere de site van Visit Luxembourg terug te lezen.

Eerdere vakanties in Luxemburg

Vroeger ben ik er met familie op vakantie geweest. We zaten destijds in de regio van Beaufort. Ik heb op de middelbare school ook een schoolkamp gehad. Toen wandelden we van Malmedy (Belgische Ardennen) naar Troisvierges (in het noorden van Luxemburg).
In 2015 hield mijn vader zijn 65ste verjaardag eveneens in Troisvierges, heel toevallig op de dezelfde camping als waar ik met de schoolkamp naar toe gewandeld ben.

Vakantie 2017 in Luxemburg

In september 2017 ben ik met twee vrienden naar Luxemburg afgereisd om daar een weekje vakantie te vieren. We zaten op de camping Camping du Rivage in Wallendorf-Pont, aan de rivier Sauer, precies op de grens met Duitsland. We hadden een aantal dingen op de planning staan om te bezichtigen. Zoals een dagje Luxemburg stad, een dagje Trier en fietsen/wandelen.
Helaas viel het weer een beetje tegen. Het regende regelmatig en de weersvoorspellingen waren ook niet betrouwbaar. Toch hebben we er het beste van gemaakt. We zijn toch naar Trier en Luxemburg gegaan, zoals op de planning stond. Daarnaast hebben we twee wandelingen gemaakt, waaronder één (een deel) van het Mullerthal trail in het oosten van Luxemburg (dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd) op de laatste dag van de vakantie. Deze wandeling, route 3 | W7, startten we in Waldbillig en was ongeveer 10 km lang. We wandelden langs verschillende rotsen en ook grotendeels langs een rivier waar verschillende watervallen in zaten. In een video hieronder zie je de beelden van een paar watervalletjes terug. De Schiessentümpel is de bekendste waterval in het gebied.
We hebben een aantal aanraders van leuke plekken om te bezichtigen of waar je lekker kan eten. Zo hebben we lekker en gezellig gegeten bij Kartoffel-restaurant Kiste in Trier en Brooklyn Bar in Luxemburg. Wij zijn ook naar Clervaux gegaan. Daar staat, naast dat er een mooi kasteel is, een abdij. Namelijk de abdij van Sint-Maurice en Sint-Maur.

Filmpjes en foto's

Natuurlijk heb ik mijn camera ook meegenomen om het één en ander vast te leggen.
Tijdens de vakantie heb ik verschillende opnames gemaakt. Deze heb ik gemonteerd tot twee mooie filmpjes. Bekijk deze filmpjes hieronder. Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen.
Een selectie van mijn gemaakte foto's vindt je hieronder. Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Voor meer / andere foto's ga je naar mijn Flickr-pagina.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Troisvierges, © Arno Lucas
Troisvierges, © Arno Lucas
Troisvierges, © Arno Lucas
Kasteel Vianden, © Arno Lucas
Camping Du Rivage (Luxemburg), © Arno Lucas
Sûre in Wallendorf-Pont in Luxemburg, © Arno Lucas
Kasteel in Clervaux, © Arno Lucas
Kasteel in Clervaux, © Arno Lucas
Abdij van Saint-Maurice en St-Maur in Clervaux, © Arno Lucas
Wallendorf Deutschland, © Arno Lucas
Wallendorf Deutschland, © Arno Lucas
Wallendorf Deutschland, © Arno Lucas
Luxemburg, © Arno Lucas
Luxemburg, © Arno Lucas
Luxemburg, © Arno Lucas
Mullerthal Trail, © Arno Lucas
Mullerthal Trail, © Arno Lucas
Mullerthal Trail, © Arno Lucas
Mullerthal Trail, © Arno Lucas
Drielandenpunt Duitsland | België | Luxemburg, © Arno Lucas
Pagina voor in het fotoboek, © Arno Lucas
Pagina voor in het fotoboek, © Arno Lucas

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig