Categorie: Nieuws

Over Nieuws

Alles is eigenlijk wel een keer gefotografeerd. Maar nieuws is er eigenlijk altijd en overal. Of het nou gaat om een grote gebeurtenis of iets heel kleins. In onderstaande blogs heb ik een aantal beelden verwerkt die ik nieuwswaardig genoeg vond. Een aantal hiervan zijn dan ook goed gebruikt bij verschillende (lokale) media.
Een aantal foto's staan ook op mijn Flickr-pagina.

Nieuwswaardige beelden, © Arno Lucas

Nieuwswaardige beelden

Ik heb sinds 2015 vrijwilligerswerk gedaan bij Boschtion Media en DTV Den bosch. Daar heb ik verschillende opnames voor gemaakt. Een aantal nieuwswaardige foto's zijn door beide organisaties op hun website geplaatst. In deze blog laat ik dan een aantal van deze foto's zien.

Coronavirus / Covid-19, © Arno Lucas

Coronavirus / COVID-19

2020 zal voortaan de boeken in gaan als het jaar van de coronavirus. Het coronavirus verspreidde eind 2019 al in Wuhan (China) en verspreidde begin 2020 de wereld over. Het werd een ware pandemie. Verschillende landen gingen 'op slot' door middel van een lockdown. In Nederland werd een 'slimme lockdown' toegepast: mensen mochten wel naar buiten, mits noodzakelijk. En we moesten minimaal anderhalve meter afstand houden.

Jaaroverzichten, © Arno Lucas

Persoonlijke jaaroverzichten

Sinds 2018 houdt ik op deze blog een persoonlijk jaaroverzicht bij. Met 12 foto's per jaaroverzicht probeer ik alle hoogtepunten uit dat jaar bij te houden (liefst van elke maand één foto).

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig