Blog | Brabant Is Open, © Arno Lucas

Brabant Is Open

Categorie: festivals

Wat houdt 'Brabant Is Open' in?

'Brabant Is Open' is een initiatief van VisitBrabant met onder andere 's-Hertogenbosch als partner. Dit is een campagne om Brabant op de kaart te zetten, en dus niet alleen in Nederland. Zo zijn er bloggers en influencers uitgenodigd om het weekend van 2 en 3 juni 2018 dit evenement te beleven. Ik ben (vanuit mijn rol als 'local') door VisitBrabant uitgenodigd om het te beleven in mìjn stad, 's-Hertogenbosch. Zo bezochten we een aantal leuke activiteiten in de stad:
- Rondleiding bij Stadsbrouwerij 't Kolleke;
Deze stadsbrouwerij ligt in het centrum van 's-Hertogenbosch. Je moet wel even weten waar het precies zit. Maar als je er eenmaal bent, dan kan je genieten van de heerlijke lokale biertjes. Ook kan je hier van andere producten genieten die gemaakt zijn met het lokale bier.

Stadsbrouwerij 't Kolleke in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Stadsbrouwerij 't Kolleke in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas

- Boottochtje met de Vlotte Vloot naar de Tramkade;
Het was een korte vaartocht op de Vlotte Vloot. Maar... Het was zeker de moeite waard. We voeren vanuit het centrum naar de Tramkade / Werkwarenhuis. De boottocht is leuk voor jong en oud.

Boottochtje in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Selfie tijdens de boottocht, © Jitske Nap
Selfie tijdens de boottocht, © Arno Lucas

- Diner bij Social Label;
We kregen een speciaal diner bij Social Label, net achter het Werkwarenhuis. Het is een erg bijzondere locatie, doordat het op een oud industrieel gebied gevestigd is. Social Label heeft een maatschappelijk belang. Door dit initiatief kunnen alle mensen gewoon meedoen. Een behoorlijk goed initiatief, naar mijn idee!

Eten bij Werkwarenhuis in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Eten bij Werkwarenhuis in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Eten bij Werkwarenhuis in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas

- Overnachting (met ontbijt) bij Hotel-Central;
's-Nachts overnachtten we in Hotel-Central. Op zo'n 7 minuten lopen vanuit 's-Hertogenbosch Centraal Station ben je al bij het hotel. Je kan op loopafstand alle bezienswaardigheden van de stad bezoeken.

Overnachten in Hotel-Central (lage resolutie foto; foto gemaakt mijn mobieltje), © Arno Lucas

- Bossche Bollen Workshop bij Bakkerij Royal;
Wat is het eerste wat je doet als je naar 's-Hertogenbosch komt? Juist! Bossche Bollen eten. Maar wat niet veel mensen weten is dat je ze ook zelf kan maken. Deze workshop ligt op nog geen 5 minuten lopen van het station en is geschikt voor jong en oud.

Bossche Bollen workshop bij Bakkerij Royal in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Bossche Bollen workshop bij Bakkerij Royal in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Bossche Bollen workshop bij Bakkerij Royal in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Bossche Bollen workshop bij Bakkerij Royal in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas

- Highlight tour door het NoordBrabants Museum.
De laatste highlight uit dit lijstje is het NoordBrabants Museum. Dit is de must-see voor elke Brabander. Er is èchte hedendaagse en oude kunst te bezichtigen. De binnentuin van het museum is gratis te bezoeken.

Bezoek aan het NoordBrabants Museum in 's-Hertogenbosch (groepsfoto), © Arno Lucas
Bezoek aan het NoordBrabants Museum in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas
Bezoek aan het NoordBrabants Museum in 's-Hertogenbosch, © Arno Lucas

Dit is erg mooi samengesteld. Alle activiteiten heb ik nog nooit eerder gedaan. Dus zelfs voor een Bosschenaar was het een erg leuke ervaring om deze activiteiten mee te mogen maken.
Op Social Media kan je 'Brabant Is Open' volgen via #BrabantIsOpen.

Wat waren mijn ervaringen?

Alle activiteiten heb ik nog nooit eerder gedaan (hoewel ik toch wel bekend ben in de stad). Wèl was ik al bekend met brouwerij ’t Kolleke (van het Jheronimus bier), het Werkwarenhuis (foto's die ik eerder in de avond gemaakt heb) en het NoordBrabants Museum (tentoonstelling 'Visioenen van een Genie' van Jheronimus Bosch).
Mijn hoogtepunt van dit weekend was het Bossche Bollen maken bij Bakkerij Royal. Het werd erg goed uitgelegd. Je luistert niet alleen, maar bent zelf ook nog actief bezig. En als ‘kers op de taart’ krijg je nog twee Bossche Bollen p.p. mee naar huis. Errug lekker! Je ziet zo op deze manier ook hoe de Bossche Bollen gemaakt worden. Het is ook erg leuk om te doen met een gezelschap van jong tot oud. Het maken van deze Bossche Bollen maakte me wel een trotse Bosschenaar. Het is ècht de lekkernij uit de omgeving (iedereen in Brabant / Nederland en omgeving kent het namelijk).
Verder vind ik het Werkwarenhuis een super mooie locatie. Ik ben hier eerder al geweest om ’s-avonds foto’s te maken, maar ik ben hier nog niet eerder gaan uit eten. Het was zéker mooi om dit op deze manier te ervaren. Een lekkere ontspannen manier!
We hebben in dit weekend mogen overnachten in Hotel-Central, midden in het centrum van hartje 's-Hertogenbosch. Wat was dit een leuke ervaring zeg! Het bed lag zeker goed en het ontbijt was ook zó lekker.
Ik kan 's-Hertogenbosch ècht aanraden, zoals je kan begrijpen. Er zijn veel leuke activiteiten om te ondernemen, en dan heb ik nog niet eens alles benoemd. Dus 'Brabant Is Open' klopt helemaal en al helemaal voor 's-Hertogenbosch!

Meer weten?

Lees meer informatie op deze website over 'Brabant Is Open'. Je kan mij ook als 'local' op de website van VisitBrabant vinden, via deze link.
Omroep Brabant maakte ook een verslag van dit weekend. Lees dat verslag hier. Het grappige is dat ik geïnterviewd werd. Dit videoverslag is hieronder terug te zien.
De foto's van VisitBrabant / Jitske Nap zijn terug te zien op Flickr.
Er zijn ook andere bloggers geweest die hun ervaringen vertellen over 'Brabant is open'. Lees bijvoorbeeld de blog van 'reisgenie' Kimber, Sandra Juto of van Culinessa. Ik heb eerder al een blog geschreven over 's-Hertogenbosch. Lees deze blog hier.

Filmpjes

Omroep Brabant heeft een verslag gemaakt van onze ervaringen. Bekijk hieronder de video. Klik op de desbetreffende knop om het fullscreen te bekijken.
Naar aanleiding van dit weekend heb ik een filmpje gemaakt met sfeerbeelden uit 's-Hertogenbosch. Deze is ook hieronder te bekijken. Dubbelklik op de video om het fullscreen te bekijken.

 

Fotografie tips

Festivals

Reizen

Steden fotografie

Nieuws

Overig