films: stage & vrijwillig

Films > in opdracht | stage en vrijwillig | vrij werk

Stages en vrijwilligerswerk

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij QYN, 15ATV en Dichtbij.nl. Tijdens mijn stage bij 15ATV in Aruba leerde ik het monteren van de programma's en voorbereidingen te treffen. Denk hierbij aan het maken van titelbalkjes en andere grafische weergaven tijdens de programma's. Bij Dichtbij.nl leerde ik met name nieuwswaardige items te produceren, die bij nieuwsartikelen op hun website zijn geplaatst.
We leerden de filmpjes van A tot Z te produceren. Denk hierbij aan het voorbereiden van de nieuwsitems, het bedenken van de interviewvragen, het interviewen, filmen, bewerken en te verspreiden via verschillende kanalen (zoals Twitter en Facebook).

Ik heb tijdens mijn studie ook filmpjes in opdracht van school gemaakt. Zo was er een opdracht voor CIOS Sittard (tijdens SintLucas). Voor het vak 'Experience Management (tijdens Hogeschool Inholland) hadden we een kleine opdracht om een 'experience' te creëren. Hierbij was de 'eis' dat er ook een filmpje van gemaakt zou worden. Hierbij filmde ik samen met een klasgenoot en heb ik de montage gemaakt. Dit zijn bijzondere filmpjes waar ik soms nog eens aan terug denk. Ik kreeg hierin nagenoeg de volledige vrijheid. Deze twee filmpjes staan hier onder in de lijst.

Filmpjes stages

Hieronder zie je een aantal filmpjes van mijn studietijd.
Dubbelklik op de video om deze fullscreen af te spelen.

Vrijwillig

In de afgelopen jaren heb ik op vrijwillige basis videoproducties gemaakt. Veelal in 'dienst' (als vrijwilliger) bij een organisatie. Eind 2014 ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij Boschtion Media, de lokale publieke tv- en radio-omroep van 's-Hertogenbosch, totdat de zender begin februari 2015 na bijna 30 jaar 'op zwart ging'. Hierbij maakten we nieuwsitems voor op het lokale Bossche tv-omroep. De voorbereidingen werden hier voor getroffen: interviewvragen bedenken, interviewen, filmen en uiteindelijk de items bewerken tot één geheel. Persoonlijk vond ik dit een enorm leuke periode, aangezien ik hier echt alles kon (mee)maken. Daarnaast heb ik items behandeld die mij erg goed bij zijn gebleven. Denk hierbij aan het item rondom de aanslagen in Parijs, maar ook het item voor het Jheronimus Bosch jaar.
Daarnaast heb ik in 2017 vrijwilligerswerk gedaan bij Jazz in Duketown. Dit grote jazz-festival in hartje 's-Hertogenbosch had al mijn interesse. De sfeer en muziek spreken mij enorm aan. In eerste instantie zou ik daar voor gaan fotograferen. Alleen ik merkte al snel dat ze een editor zochten voor de filmpjes. Ik bood me aan en zo ben ik in het filmteam gerold. Ik heb de montage van de promo op me genomen. Deze is ruim 4.000 keer bekeken op Youtube. Ik heb enorm genoten tijdens dit vierdaagse festival.
In 2018 ben ik begonnen als vrijwilliger bij de lokale publieke omroep DTV Den Bosch. Ik ben voor deze omroep beschikbaar om nieuwswaardige beelden op te nemen van lokale gebeurtenissen in (de gemeente) 's-Hertogenbosch.

Zodra er weer een filmpje gemaakt is, die de moeite waard is om te zien, dan zal ik deze hier onder er bij plaatsen.

Filmpjes vrijwilligerswerk

Hieronder zie je een aantal eindresultaten die in gebruik zijn genomen.
Dubbelklik op de video om deze fullscreen af te spelen.