Blog: Tsjechië

Blog | Tsjechië, © Arno Lucas

Categorie: Reizen

Vroeger met vakanties naar Tsjechië

Vroeger ging ik met m'n ouders en broer geregeld op vakantie naar onder andere Tsjechië. Dit was en blijft toch wel één van mijn meest favoriete vakantielanden om naar toe te gaan. De herinneringen naar de vakanties van vroeger blijf ik koesteren.

Waarom deze blog over Tsjechië?

Ik ben in de afgelopen jaren weer terug op vakantie gegaan naar onder andere Tsjechië. Ik heb eerder een blog geschreven over de vakantie in 2018 naar Tsjechië, Slowakije en Polen. Daarnaast heb ik een blog geschreven over mijn wandelvakantie in Noord-Tsjechië in 2019.
Om al mijn beelden over Tsjechië te bundelen heb ik deze blog gemaakt.

Eerdere vakanties in Tsjechië bezocht ik de volgende plaatsen

Tijdens de vakanties hebben we een aantal plaatsen bezocht, dit waren:
- Reuzengebergte;
- Praag;
- Zlín (bekend om de Bata-schoenen);
- Brno.

Noord-Tsjechië: Reuzengebergte

Onderstaande filmpjes en foto's zijn gemaakt tijdens mijn eerdere vakanties in 2018 en 2019.
Zo ben ik onder andere in Teplické Skály, Adršpašské Skály, Přehrada Les Království (sprookjesachtige stuwdam; aanrader om te bezoeken) en Malá Skála geweest.
Wil je zelf hier naar toe, maar weet je niet hoe je hier moet komen? Dit is de link naar het gebied, locatie Adršpašské Skály. Om naar het gebied te gaan van het sprookjesachtige stuwdam ga je naar deze plattegrond. Als je van de ene locatie naar de andere navigeert dan zie je dat ze relatief dicht bij elkaar liggen.
Dubbelklik op de video om deze fullscreen te bekijken.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Bekijk meer van mijn foto's op mijn Flickr-pagina.

Tsjechië: Camping Bučnice Teplice nad Metují (2005; gefotografeerd met een compact camera), © Arno Lucas
Tsjechië: Uitzichtpunt op Teplice nad Metují, © Arno Lucas
Tsjechië: Prachtige wandeling in het Reuzengebergte | Teplické Skály, © Arno Lucas
Prachtige wandeling in het Reuzengebergte | Teplické Skály, © Arno Lucas
Prachtige wandeling in het Reuzengebergte (de burgemeester) | Teplické Skály, © Arno Lucas
Stuwdam / Přehrada Les Království, nabij Bílá Třemešná, © Arno Lucas
Stuwdam / Přehrada Les Království, nabij Bílá Třemešná, © Arno Lucas
Deze zandsteenrots lijkt erg op een etende kameel (Malá Skála / Český Ráj), © Arno Lucas
Deze zandsteenrots lijkt erg op een apenkop (Malá Skála / Český Ráj), © Arno Lucas

Praag

Vroeger ben ik wel eens in Praag geweest, maar daar wist ik niet veel meer van. In 2018 ben ik met mijn vrienden ook in Praag geweest, maar dat was maar voor één dag. Daarom ben ik met mijn moeder voor een lang weekend in 2020 nog een keer naar Praag geweest.

In 2020 zijn we met een reisgezelschap naar Praag gegaan. Dubbelklik op de video om deze fullscreen te bekijken.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Bekijk meer van mijn foto's op mijn Flickr-pagina.

Tsjechië: Stadsbezoek in Praag (John Lennon Wall; 2018), © Arno Lucas
Tsjechië: Stadsbezoek in Praag (John Lennon Wall), © Arno Lucas
Tsjechië: Stadsbezoek in Praag (2018), © Arno Lucas