Blog | Rotterdam, © Arno Lucas

Rotterdam

Categorie: reizen | steden

Waarom deze blog over Rotterdam?

Het lijkt misschien raar. Een Brabander die buiten zijn provincie gaat fotograferen. Maar er zit dit keer wel een goede reden of 'excuus' achter. Ik ben toch deels verbonden met Zuid-Holland. Ik ben namelijk geboren in Gouda. En ik heb ook gestudeerd in Rotterdam, bij Hogeschool Inholland.

Eerder gemaakte foto's in Rotterdam

Van 2008 tot 2012 heb ik op kamers gewoond in Rotterdam. Dit vanwege mijn studie in die stad. Daarom had ik in die tijd al een aantal foto's gemaakt. Echter... Had ik destijds niet veel inspiratie. Zo heb ik foto's gemaakt van het oude Centraal Station, de Van Brienenoordbrug en de Rijnhaven, naast mijn opleiding.

Rotterdam Centraal Station (oude situatie), © Arno Lucas
Van Brienenoordbrug, © Arno Lucas
Van Brienenoordbrug ('s-avonds), © Arno Lucas

Rotterdamse haven

Mijn ouders hadden ooit contact met iemand die zij kenden in Rotterdam, die zij ooit ontmoet hebben tijdens een vakantie. Tijdens mijn studie had ik ook geregeld contact met hem. Een tijdje terug vroeg ik hem of ik, samen met hem, mee kon op een bood. Dan kon ik een keer foto's maken in de Rotterdamse haven. En zo geschiedde, zondag 28 april 2019 was het dan zo ver.
Naast dat er veel gewerkt wordt in de haven, mag je ook pleziervaarten maken door Rotterdam. En er is nog heel veel meer informatie te vinden over de haven. Wil je meer weten? Er is een speciale website over de Port of Rotterdam.

Over mijn ervaring met een boottocht in de Rotterdamse haven

Ik kan niet anders zijn dat dit een hele positieve ervaring vond. Dit is een ervaring dat je niet heel erg vaak mee mag of kan maken. Dus het was al erg leuk om dit te mogen doen. We startten vanuit Vlaardingen en voeren onder andere over de Botlek, de Eemhaven en de Waalhaven.
De weersvoorspellingen waren niet al te best. Ik verwachtte daarom er niet heel van (gezien het weer). Maar eenmaal op de boot viel het toch allemaal reuze mee. De donkere wolken zorgden niet voor (veel) regen, maar was juist prachtig om het industrieel gebied vast te leggen.

Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Een werkplaats in de Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Een werkplaats in de Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Uitzicht op Rotterdam, © Arno Lucas
Rotterdamse haven, © Arno Lucas
Containers in de Rotterdamse haven, © Arno Lucas