Blog: Making memories

Blog | Making memories, © Arno Lucas

Het maken van herinneringen

Er zijn verschillende redenen waarom we fotograferen. Eén daarvan is het maken van een herinnering. Vandaar deze blog: making memories. Want wat is er nou mooier dan dat je jouw herinneringen voor eeuwig vastlegt?
Vroeger fotografeerden we nog analoog met rolletjes. Je maakte dan wat bewuster een foto en dan was het altijd afwachten of de foto gelukt was. Tegenwoordig kunnen we digitaal foto's maken en direct terugkijken. Je kan nog steeds bewust fotograferen, maar ook veel meer foto's maken. Het opnieuw maken van een foto gaat dan ook een stuk gemakkelijker.

Mijn mooiste herinneringen

In mei 2018 ga ik toch wel één van mijn meest bijzondere herinneringen maken. Ik heb namelijk een ballonvlucht voor mijn verjaardag cadeau gekregen. Hier ga ik natuurlijk nog mooie foto's van maken.
Mijn mooiste herinnering tot nu toe, is dat ik in een helikopter heb gezeten. De eerste keer was voor mijn stage bij Dichtbij.nl, voor een item m.b.t. 'de mooiste strand van Nederland verkiezing'. De tweede keer in een helikopter voor mij was bij 7th Sunday in Erp.
Eén van mijn andere mooiste herinneringen is toch wel mijn stage op Aruba. Ik liep stage bij de Arubaanse tv-zender 15ATV. Ik was hier samen met een klasgenoot (en een goede vriend van me). We woonden hier samen in 1 appartement (ieder onze eigen slaapkamer natuurlijk) en we deelden mooie momenten. Zo hebben we een jeepsafari gedaan op het eiland, hebben we daar carnaval gevierd en zijn we natuurlijk ook een aantal keer lekker gaan zwemmen.
Ik vond vroeger de vakanties altijd erg leuk. Lekker even weg. Het fijnste vond ik de vakanties in Tsjechië, Polen en Slowakije. Zo hebben we in 1999 in de Poolse krant gestaan. Dit was ook wel erg bijzonder.

Wat is jouw mooiste herinnering?

Niet alleen mooie herinneringen

Helaas zijn er ook niet alleen de mooie herinneringen. Ook zijn er herinneringen waar je (lang) bij stil staat. Een gemeenschappelijke herinnering is bijvoorbeeld 11 september 2001.
Zo heb ik ook een bijzondere herinnering aan de aanslagen in Parijs in 2015. Toen werd er ook in 's-Hertogenbosch stilgestaan bij deze gebeurtenis. Vanuit mijn vrijwilligerswerk maakte ik er opnamens van, die ook uitgezonden zijn op de lokale publieke zender Boschtion. Deze video is hier onder terug te zien.

Filmpjes en foto's

Ik heb voor mij al een aantal memorabele filmpjes en foto's gemaakt. Je vindt ze hieronder.
Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

7th Sunday Festival, © Arno Lucas
Divi-divi boom op Aruba, © Arno Lucas
Steiger in het water op Aruba, © Arno Lucas
Zonsondergang op Aruba, © Arno Lucas
Leguaan op Aruba, © Arno Lucas
Liptovský Peter, © Arno Lucas
Foto in krant (1999) | 'Gazeta Krakowska'