Blog: Jazz in Duketown

Jazz in Duketown, © Arno Lucas

Jazz in Duketown

De slogan van Jazz in Duketown is: 'No town like Duketown'. Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Jaarlijks komen er zo'n 150.000 bezoekers in het pinksterweekend naar 's-Hertogenbosch om van de verschillende artiesten, op allerlei podia door de stad heen, te genieten. In 2017 jaar traden verschillende bekende artiesten op waaronder Joshua Redman, Cubanismo, Shirma Rouse en Trijntje Oosterhuis.

Vrijwilligerswerk

Een goed en gratis festival kan (haast) niet zonder vrijwilligers. Deze mensen zorgen er voor dat alles voor het festival van A tot Z geregeld is. Eind 2016 ben ik in contact gekomen met de voorzitter van Jazz in Duketown, Gaby Westelaken. Mijn interesse voor Jazz in Duketown is in dat gesprek versterkt. Later, in 2017, heb ik me aangemeld als vrijwilliger voor de organisatie. In eerste instantie was het idee dat ik zou gaan fotograferen. Al snel merkte ik dat ze bij de organisatie nog op zoek waren naar een editor voor de filmpjes. Aangezien ik daarin mijn opleiding in gehad heb, heb ik de switch gemaakt naar het monteren van de filmpjes.
Ik heb veel contact gehad met de coördinator en heb in eerste instantie de promo gemaakt voor Jazz in Duketown 2017. Tijdens het festival heb ik een verslag per dag gemonteerd. De beelden kreeg ik aangereikt van de cameramensen en van de regie (van de livestream op grote led-schermen en Facebook). Deze samenvattingen (recaps) zijn hierna gelijk op Facebook en Youtube geplaatst. De gemonteerde video's zijn gemiddeld 2.500 keer bekeken op Facebook.
In 2018 ben ik me meer gaan richten op de fotografie. Dit heeft toch wel meer mijn voorkeur. En dit resulteerde in 2018 tot geweldige foto's van onder andere Blow Trio (zie hier onder).
Ik kan toch wel zeggen dat Jazz in Duketown mijn hart verovert heeft. Ik zou zeggen 'I love it'. Mede dankzij geweldige vrijwilligers en geweldige optredens!

Bekijk de website van Jazz in Duketown voor meer informatie.

Mijn ervaringen

Ik kijk terug op een geweldig evenement, waarbij ik veel leuke mensen heb mogen leren kennen. Ik heb veel van het backstage gebeuren bij een festival gezien. Er hangt altijd een relaxte sfeer. Ik heb ook veel meegekregen van de live registraties, wat ook een leuke ervaring is. Ik heb nu al zin in het volgende jaar, om dan wederom foto's te mogen monteren.

Filmpjes

Bekijk hieronder de filmpjes van Jazz in Duketown 2017 en het optreden van Blow Trio in 2018. Dubbelklik op de video om deze fullscreen te bekijken.

Foto's

Ook in 2018 was ik vrijwilliger bij Jazz in Duketown. Dit jaar heb ik gefotografeert tijdens het festival. Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Bekijk ook eens mijn foto's op Flickr.

Saxofoon tijdens Jazz in Duketown, © Arno Lucas
Saxofoon tijdens Jazz in Duketown, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas
Jazz in Duketown 2018, © Arno Lucas