Making memories

Categorie: fotografie tips

Het maken van herinneringen

Er zijn verschillende redenen waarom we fotograferen. Eén daarvan is het maken van een herinnering. Vandaar deze blog: making memories. Want wat is er nou mooier dan dat je jouw herinneringen voor eeuwig vastlegt?
Vroeger fotografeerden we nog analoog met rolletjes. Je maakte dan wat bewuster een foto en dan was het altijd afwachten of de foto gelukt was. Tegenwoordig kunnen we digitaal foto's maken en direct terugkijken. Je kan nog steeds bewust fotograferen, maar ook veel meer foto's maken. Het opnieuw maken van een foto gaat dan ook een stuk gemakkelijker.

Mijn mooiste herinneringen

In juli 2018 maakte ik toch wel één van mijn meest bijzondere herinneringen. Ik heb namelijk een ballonvaart voor mijn verjaardag cadeau gekregen. Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen en hier mooie foto's van kunnen maken. Ik heb over deze ervaring ook een blog geschreven. Enkele foto's zijn onder aan deze pagina terug te vinden.
Voordat ik deze mooie en bijzondere ervaring in een luchtballon had, had ik een andere bijzondere ervaring. Zo heb ik twee keer in een helikopter gezeten. De eerste keer was voor mijn stage bij Dichtbij.nl, voor een item m.b.t. 'de mooiste strand van Nederland verkiezing'. De tweede keer in een helikopter voor mij was bij 7th Sunday in Erp.
Eén van mijn andere mooiste herinneringen is toch wel mijn stage op Aruba. Ik liep stage bij de Arubaanse tv-zender 15ATV. Ik was hier samen met een klasgenoot (en tevens een goede vriend van me). We woonden hier samen in 1 appartement (ieder onze eigen slaapkamer natuurlijk) en we deelden mooie momenten. Zo hebben we een jeepsafari gedaan op het eiland, hebben we daar carnaval gevierd en zijn we natuurlijk ook een aantal keer lekker gaan zwemmen.
Ik vond vroeger de vakanties altijd erg leuk. Lekker even er tussen uit. Het fijnste vond ik de vakanties met mijn ouders en broer in Tsjechië, Slowakije en Polen. Zo hebben we in 1999 in de Poolse krant gestaan (de pagina is hier onder terug te vinden). Dit was ook wel erg bijzonder. In 2018 ben ik met mijn beste vrienden, tijdens onze vakantie, daar nog eens naar toe gegaan. Ik wilde hen graag de voor mij erg bekende plekken laten zien. Ik heb hier dan ook onwijs van genoten! De herinneringen kwamen dan nog eens erg goed terug.

Wat is jouw mooiste herinnering?

Niet alleen maar mooie herinneringen

Helaas zijn er ook niet alleen de mooie herinneringen. Ook zijn er herinneringen waar je (lang) bij stil staat. Een gemeenschappelijke herinnering is bijvoorbeeld 11 september 2001.
Zo heb ik ook een bijzondere herinnering aan de aanslagen in Parijs in 2015. Toen werd er ook in 's-Hertogenbosch stilgestaan bij deze gebeurtenis. Vanuit mijn vrijwilligerswerk maakte ik er opnames van, die ook uitgezonden zijn op de lokale publieke zender Boschtion Media. Dit item is hier onder terug te zien.

Filmpjes en foto's

Ik heb voor mij al een aantal memorabele filmpjes en foto's gemaakt. Je vindt ze hieronder.
Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen.
Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.
Bekijk ook eens mijn foto's op mijn Flickr-pagina.

Dubbelklik op de video om deze fullscreen te zien.

Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Jaaroverzicht van 2022 met elke maand een hoogtepunt, © Arno Lucas
Het Hallerbos stond al langer op mijn bucket-list om te fotograferen, © Arno Lucas
Marcus Miller @ Jazz in Duketown 2019, © Arno Lucas
Venus Tunes Live tijdens Jazz in Duketown, © Arno Lucas
Een hele bijzondere ervaring was tijdens Jazz in Duketown, toen ik bij Jungle by Night mocht fotograferen | Boven: screenshot uit livestream. Onder: mijn foto, © Arno Lucas
Ballonvaart in Noord-Brabant, © Bas Ballonvaart / Martijn de Vries
Ballonvaart in Noord-Brabant, © Arno Lucas
Ballonvaart in Noord-Brabant, © Arno Lucas
7th Sunday Festival, © Arno Lucas
Divi-divi boom op Aruba, © Arno Lucas
Steiger in het water op Aruba, © Arno Lucas
Zonsondergang op Aruba, © Arno Lucas
Leguaan op Aruba, © Arno Lucas
Liptovský Peter, © Arno Lucas
Eén van mijn favoriete plekken is nog steeds de rivier Belá bij Vavrišovo, © Arno Lucas
Slowakije: Slovenský Raj (Slowaaks Paradijs), © Arno Lucas
In Polen bezochten we de Wieliczka-zoutmijn, © Arno Lucas
Foto in krant (1999) | 'Gazeta Krakowska'

 

Evenementen

Reizen

Steden fotografie

Natuur

Nieuws

Fotografie tips

Overig