Blogs | Categorie fotografie tips, © Arno Lucas
Blogs | Categorie fotografie tips, © Arno Lucas
Blogs | Categorie fotografie tips, © Arno Lucas

Fotografie tips

Over de categorie tips

Sinds 2008 ben ik fanatiek aan het fotograferen gegaan. Fotografie zat namelijk als onderdeel in mijn studiepakket bij SintLucas. Daar werd mijn interesse in fotografie namelijk steeds groter. Sinds 2014 zat ik bij verschillende fotoclubs. Hier heb ik dan ook enorm veel van geleerd. Om mijn kennis met anderen te delen heb ik onderstaande blogs geschreven.

Fotografie tips, © Arno Lucas

Fotografie tips

Ik fotografeer dus al sinds 2008. In de loop der jaren heb ik flink wat ervaring opgedaan over fotografie. Te denken aan het fotograferen van mooie locaties. Maar ook waar ik mijn foto's het beste kan af laten drukken of spullen kan aanschaffen. Ik heb een lijst met flink wat tips op een rijtje gezet in deze blog.

Fotografie als hobby, © Arno Lucas

Fotografie als hobby

Fotografie is de snelst groeiende hobby. Tegenwoordig kan je al met een mobieltje of een compacte camera de mooiste foto's maken. Zo ben ik dus fotografie als mijn grootste hobby gaan zien, omdat ik er de meeste plezier uit kan halen. Ik hoop met mijn blogs anderen te kunnen overtuigen om óók te gaan fotograferen.

Fotografie als hobby, © Arno Lucas

Exif-gegevens van een afbeelding

Wat zijn exif-gegevens? Met de exif-gegevens kan je extra informatie aan jouw foto's meegeven. Wat en hoe je dat moet doen? Dat leg ik jou uit in m'n blog.

Misbruik / gebruik van foto's, © Arno Lucas

Misbruik / gebruik van foto's

Het is leuk als jouw foto's op de juiste manier worden gebruikt. Maar het is niet fijn als de foto's misbruikt (op een oneerlijke manier gebruikt) worden. In deze blog vertel ik daar meer over.

Zoek de verschillen, © Arno Lucas

Zoek de verschillen

'Zoek de verschillen' kom je in verschillende varianten tegen. Vroeger zag je ze alleen maar in spelboekjes voor kinderen terug. Later zag je ze ook op spelcomputers. Tegenwoordig kan je ook apps installeren, waarbij je de verschillen kunt gaan zoeken.

Zwart/wit fotografie, © Arno Lucas

Zwart/wit fotografie

Sommige foto's worden alleen maar mooier als ze in zwart/wit bewerkt worden. Wat en hoe vertel ik je meer in deze blog. Daarnaast kan ik je ook meer voorbeelden laten zien.

Productfotografie, © Arno Lucas

Product fotografie

Producten fotograferen is onwijs leuk om te doen. Je kan ze op de meest simpele manier fotograferen. Maar met de juiste belichting en omgeving kan je ze nòg mooier fotograferen. Hoe je dat doet? Dat leg ik je in m'n blog uit.

Food-fotografie, © Arno Lucas

Food-fotografie

Etenswaren verdienen het om gefotografeerd te worden. Of je nu gaat uit eten of dat je dit thuis doet. Je kan er de mooiste beelden van maken. In mijn blog over food-fotografie leg ik er meer over uit.

Scanography, © Arno Lucas

Scanography

Wat is 'scanography' zal je wel denken. In dit blog vertel ik je er meer over en laat ik je een aantal voorbeelden zien.

Panoramafotografie, © Arno Lucas

Panorama fotografie

Met een panoramafoto laat je meer van de omgeving zien, dan dat je dat met een gewone foto doet. Je kan er al hele leuke effecten mee maken, wanneer je hier mee bezig bent. Met een stukje extra code kan je de foto ook draaiend krijgen op je website. Ik vertel er meer over in deze blog.

Foto's nabewerken, © Arno Lucas

Foto's nabewerken

Tegenwoordig is het niet heel erg moeilijk om je foto's na te bewerken. Met de meeste gratis software kan je al hele leuke dingen doen. In mijn blog geef ik wat tips en voorbeelden.

Thematisch fotograferen, © Arno Lucas

Thema fotografie

Het fotograferen in een thema kan een hele leuke uitdaging zijn. Je kan er een lange tijd mee bezig houden, omdat je dan vaak op meerdere plekken in jouw thema foto's kan maken. In deze blog vertel ik je meer, aan de hand van wat voorbeelden, over het thematisch fotograferen.

Natuurfotografie, © Arno Lucas

Natuur fotografie

Als beginnende fotograaf is er niks gemakkelijkers dan het fotograferen in de natuur. Je kan namelijk alle kanten uit bij het fotograferen van de natuur. Of het nu gaat om het fotograferen van planten, paddenstoelen of dieren.

Herfstfotografie, © Arno Lucas

Herfstfotografie

In de herfst verkleuren de bladeren, de paddenstoelen poppen allemaal op en er is steeds meer mist. Je kan de gaafste beelden maken in de herfst. Bekijk mijn tips en foto's in deze blog.

Winterfotografie, © Arno Lucas

Winterfotografie

De dagen worden korter en het wordt ècht koud buiten. Maar dit betekent nog niet dat je in de winter geen mooie foto's kan maken. Met wat tips en voorbeelden leg ik je er meer over uit.

Avondfotografie, © Arno Lucas

Avondfotografie

De avonduren zijn mijn favoriete momenten om avondfoto's te gaan maken. De gebouwen worden anders belicht en zien er veelal mooier uit. Het gouden- of blauwe uurtje zijn hierbij dan de mooiste momenten om prachtige foto's te gaan maken. In deze blog vertel ik jou er meer over.

Fotograferen in eigen land, © Arno Lucas

Fotograferen in eigen land

Ook in Nederland kan je perfect verschillende reisjes maken. In deze blog laat ik de foto's van mijn uitstapjes in eigen land zien.

Making memories, © Arno Lucas

Making memories

Iedereen maakt zo veel mee in zijn/haar leven. Dan is het altijd mooi om deze herinneringen vast te leggen op beeldmateriaal. Of het nu gaat om een vakantie of een hoogtepunt in je leven.

Mobieltje fotografie, © Arno Lucas

Mobieltje

Tegenwoordig hoef je niet meer de duurste camera te hebben om mooie foto's te maken. Met de beste (vaak de duurdere) mobieltjes kan je al hoogwaardige foto's maken. Als je de basis over fotografie al kent, kan je met een mobieltje dus aardig uit de voeten. Lees deze blog voor meer handige tips.

Groothoeklens, © Arno Lucas

Groothoeklens

Je hebt veel verschillende soorten lenzen voor je (spiegelreflex) camera. De groothoeklens zorgt, meer dan een standaard lens, dat je veel meer op je foto krijgt. In deze blog vertel ik je er meer over.

Fisheye-fotografie, © Arno Lucas

Fisheye-lens

Het zegt eigenlijk al genoeg. Als je met een fisheye-lens fotografeert, krijg je het effect van een visoog terug in je foto's. In deze blog vertel ik er meer over en laat ik je wat voorbeelden zien.

Vverkleinen van meerdere foto's (batch), © Arno Lucas

Verkleinen van meerdere foto's (batch)

De foto's zijn tegenwoordig zware bestanden geworden. 2MB of 3MB is al vaak niet meer een zwaar bestand voor een foto. Daarom is het handig als je jouw foto's verkleint, mocht je ze op willen sturen per mail. Maar wat nou als je veel foto's tegelijkertijd wilt verkleinen? Daar geef ik je tips voor in deze blog.

Wanddecoratie, © Arno Lucas

Wanddecoratie

Wat is er leuker dan jouw foto's aan de muur te hangen? Je kan de mooiste wanddecoraties creëren met jouw gemaakte foto's.

Fotoalbums maken, © Arno Lucas

fotoalbums maken

Vroeger printten we onze foto's uit en plakten we ze in een fotoalbum. Tegenwoordig gaat dat stukken gemakkelijker en kan het online al helemaal ontworpen worden. In deze blog vertel ik meer over het maken van fotoalbums.

Reviews fotoproducten, © Arno Lucas

Review fotoproducten

Ik heb al verschillende fotoproducten gereviewd. Vaak ging het dan om fotoalbums en wanddecoraties. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen van de verschillende fotoproducten.

Foto's exposeren, © Arno Lucas

Foto's exposeren

Je hebt al vaak hele mooie foto's gemaakt, maar je doet er niet erg veel mee. Daarom is het dan ook mooi om jouw foto's te exposeren. In deze blog laat ik je verschillende manieren zien om jouw foto's het beste te presenteren. Zo krijg jij het beste resultaat.