Blogs | Categorie Reisfotografie, © Arno Lucas
Blogs | Categorie Reisfotografie, © Arno Lucas
Blogs | Categorie Reisfotografie, © Arno Lucas

Reizen

Over reisfotografie

Reizen, reizen, reizen... Dat wil iedereen natuurlijk wel! Maar waar ga je dan naar toe? In de afgelopen jaren heb ik al verschillende landen en steden bezocht. Hier onder vind je een overzicht van de reizen die ik al gemaakt heb.
Een aantal foto's staan ook op mijn Flickr-pagina.

Reisfotografie, © Arno Lucas

Algemene blog 'reisfotografie'

Eerder heb ik al een algemene blog geschreven over reisfotografie. Want, waar let ik op? En welke tips kan ik jou als fotograaf meegeven wanneer jij op reis gaat? Ik vertel dat in mijn algemene blog over reisfotografie.

Tsjechië, Slowakije en Polen, © Arno Lucas

Tsjechië, Slowakije en Polen

Vroeger ben ik vaak in Tsjechië, Slowakije en Polen op vakantie geweest. Daar heb ik dan ook hele mooie herinneringen aan overgehouden. In 2018 ben ik met mijn beste vrienden daar naar toe gegaan, om hun kennis te laten maken met de omgeving. En natuurlijk om nogmaals mijn jeugdherinneringen te herbeleven.

Tsjechië, © Arno Lucas

Tsjechië

Tsjechië is toch wel van jongs af aan één van mijn meest favoriete vakantielanden. Ik ging er dan ook graag naar toe met mijn ouders en broer. In 2018 en 2019 ben ik nog eens terug gegaan naar Tsjechië om de herinneringen aan vroeger op te halen.

Wandelen in Noord-Tsjechië, © Arno Lucas

Wandelen in Noord-Tsjechië (2019)

In 2019 heb ik voor het eerst een single-reis beleefd. Ik wilde dat eens graag beleven. Om een beetje zekerheid in te bouwen, ben ik dus naar Noord-Tsjechië geweest. Het was een mooie wandelvakantie in het Reuzengebergte.

Slowakije, © Arno Lucas

Slowakije

Slowakije is en blijft toch wel mijn meest favoriete vakantieland. De natuur is er altijd zó onwijs mooi in het Tatragebergte. Ik zou het liefst elk jaar daar naar toe gaan voor vakantie.

Aruba, © Arno Lucas

Stage op Aruba

Tijdnes mijn studie liep ik stage bij 15ATV op Aruba. Wat een levenservaring was dit zeg! Een ervaring om nooit te vergeten. Wil je wat meer lezen en zien over mijn ervaringen? Ga dan naar mijn blog over Aruba.

België, © Arno Lucas

België

Ik ben smoorverliefd op het land België. Ik vind de mensen er altijd erg vriendelijk en ik houd heel erg van de historische steden. In deze blog laat ik je een overzicht van mijn gemaakte beelden zien.

Duitsland, © Arno Lucas

Duitsland

Ik ben vroeger vaker in Duitsland geweest. Vaak was dit op doortocht naar onze vakantiebestemming in Slowakije. Maar ik ben er ook een dagje tussenuit geweest tijdens vakantie of zomaar een gezellig dagje tijdens bijzondere momenten.

Luxemburg, © Arno Lucas

Luxemburg

Als je van wandelen houdt, dan ga je natuurlijk ook een keer naar Luxemburg. Zo ben ik in 2017 voor het laatst met mijn vrienden daar op vakantie geweest. Natuurlijk heb ik mijn camera mee genomen om daar wat mooie plaatjes te schieten.

Barcelona, © Arno Lucas

Barcelona

Eind maart 2019 ben ik een midweek naar Barcelona geweest. Ik wilde de stad heel graag een keer bewonderen. Daarom was dus deze vakantie. Uiteraard heb ik mijn camera meegenomen om het één en ander vast te leggen.

Fotograferen in eigen land, © Arno Lucas

Fotograferen in eigen land

Wie dacht dat je in Nederland niets moois kan fotograferen heeft het goed mis! Er zijn verschillende mooie plekken in Nederland om te fotograferen. Of het nu in de natuur is, of in een stedelijke omgeving. Er is voor ieder wat wils.

Nederlandse kust, © Arno Lucas

Nederlandse kust

Het is natuurlijk heerlijk om over de Nederlandse kust te wandelen of te zwemmen in de zee. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld lekker struinen door de duinen. En probeer hier en daar eens dan een mooie foto te maken.

Fotograferen in Zeeland, © Arno Lucas

Provincie Zeeland

Er is al veel geschreven over en gefotografeerd in de provincie Zeeland. Alleen is het leuker om zelf daar naar toe te gaan. Al is het voor een dag of een weekend. Zo ben ik een dagje in Vlissingen geweest en heb ik gefotografeerd bij de Deltawerken. Bekijk mijn foto's in mijn blog over provincie Zeeland.

Fotograferen in Nijmegen, © Arno Lucas

Fotograferen in Nijmegen

Wat kunnen bepaalde steden toch prachtig zijn? Zo ook Nijmegen! Gelukkig heb ik familie in Nijmegen wonen, waardoor ik niet speciaal naar Nijmegen hoef te reizen om er te fotograferen. Bekijk mijn foto's in mijn blog over fotograferen in Nijmegen.

Amsterdam, © Arno Lucas

Amsterdam

Natuurlijk kan onze hoofdstad Amsterdam niet missen in dit lijstje. Ik ben al meerdere keren in Amsterdam geweest en heb dan mijn camera ook meegenomen. Bekijk de beelden in deze blog.

haarlem, © Arno Lucas

Haarlem

Tijdens mijn stage in Purmerend kwam ik geregeld langs station Haarlem. Dit vond ik altijd enorm prachtig. Daarom wilde ik graag een keer naar Haarlem. Ik heb niet alleen het station gefotografeerd, maar ben ook de stad in gegaan.

Rotterdamse haven, © Arno Lucas

Rotterdam

In Rotterdam valt er altijd wel iets te fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan de Erasmusbrug en de kubuswoningen. Dat wordt dan ook het vaakst gefotografeerd. In deze blog laat ik je andere beelden zien, die ik dus gemaakt heb in deze wereldstad.

Fotograferen in Den Bosch, © Arno Lucas

Fotograferen in Den Bosch

Als, inmiddels, een èchte Bosschenaar kan ik natuurlijk niks anders zeggen dan dat 's-Hertogenbosch de mooiste stad van Nederland is! Inmiddels ken ik de stad behoorlijk goed en kan ik hier mijn weg wel vinden. Inmiddels heb ik dan ook een aardig groot archief aangelegd met verschillende foto's van onder andere evenementen en de mooie locaties van de stad.

Eindhoven, © Arno Lucas

Eindhoven

Als Brabander kom je vaak genoeg in Eindhoven. Al is het maar op doorreis via het station. Vroeger ging ik wel eens naar Eindhoven om te zwemmen bij de Tongelreep of schaatsen op de naastgelegen schaatsbaan. Sinds 2011 ging ik jaarlijks naar het lichtfestival GLOW. Een prachtig festival waar ik veel geleerd heb op het gebied van fotografie.

Fotograferen in Nijmegen, © Arno Lucas

Fotograferen in Nijmegen

Wat kunnen bepaalde steden toch prachtig zijn? Zo ook Nijmegen! Gelukkig heb ik familie in Nijmegen wonen, waardoor ik niet speciaal naar Nijmegen hoef te reizen om er te fotograferen. Bekijk mijn foto's in mijn blog over fotograferen in Nijmegen.

Limburg, © Arno Lucas

Limburg

Als je in Limburg bent, dan voel je je gelijk in het buitenland. Het heuvellandschap zorgt gelijk voor dit gevoel. De gastvrijheid (en het accent / dialect) van de bevolking zorgt helemaal voor dit gevoel.

Sfeerbeelden uit..., © Arno Lucas

Sfeerbeelden uit...

In 2012 heb ik mijn eerste 'sfeerbeelden uit...' gefilmd in Veghel. Dit was destijds voor een school opdracht. Later leek het mij leuk om een reeks van dit soort filmpjes te maken. Deze heb ik dan gemaakt tijdens mijn vakanties en/of uitstapjes.

 

Fotografie tips

Festivals

Reizen

Steden fotografie

Nieuws

Overig