Blog: Barcelona

Blog | Barcelona, © Arno Lucas

Waarom deze blog over Barcelona?

Barcelona is de tweede belangrijkste stad van Spanje. De stad is vooral bekend van de bekende werken van Antoni Gaudi.
In 2019 ging ik voor het eerst een paar dagen op vakantie naar Barcelona. Ik wilde er eigenlijk al langer hier naar toe gaan. Het leek mij een mooie historische en kunstzinnige stad om naar toe te gaan.
Het beeld dat ik in eerste instantie had, is alleen maar versterkt. Voordat ik er heen ging heb ik eerst wat research gedaan. Ik wilde graag weten waar de leukste en mooiste plekken waren om te fotograferen. Ik heb hierbij niet alleen geGoogled op de reguliere websites over Barcelona, maar ik heb juist gezocht naar blogs over Barcelona. Mensen die een blog geschreven hebben over Barcelona schrijven over de mooiste plekjes in de stad.
Deze blog over Barcelona is geschreven om meer te vertellen over de mooie stad. Ik fotografeer graag en wil bij deze graag een aantal van mijn foto's tonen (zie onderaan deze pagina).

Mijn foto hotspots in Barcelona

Natuurlijk heb ik in eerste instantie de meest bekende plekken bezocht in Barcelona. Denk hierbij aan:
- Sagrada Familia;
- Park Guëll;
- Ramblas;
- Barri Gòtic;

Daarnaast heb ik ook een aantal 'minder bekende' plekjes in Barcelona bezocht. Deze plekken zijn zéker de moeite waard om te fotograferen. Denk hierbij aan:
- Mercat de la Boqueria;
- El Born;
- Magic Fountain of Montjuïc;
- Casa Batlló / Casa Milà;
-

(Openbaar) vervoer

Je kan op verschillende manieren naar Barcelona gaan. Wij zijn met het vliegtuig naar Barcelona gegaan. Net zo gemakkelijk en net zo snel.
Er zijn ook verschillende manieren om je in Barcelona te verplaatsen. Veel dingen zijn op loopafstand. Maar je kan ook het openbaar vervoer gebruiken. Dit is iets wat door verschillende sites wordt aanbevolen!

Handige apps voor je verblijf in Barcelona

Er zijn een aantal apps die geen overbodige luxe zijn in Barcelona.
Over het algemeen spreken wij geen (of weinig) Spaans. Daarom is het handig om de Google Translate app (te vinden in de App Store of Google Play store) te gebruiken. Tegenwoordig kan je hier snel en eenvoudig teksten vertalen. Je hoeft niet altijd de tekst over te typen. Je kan zelfs een foto van de tekst maken en deze laten vertalen.
Een andere handige app is CityMaps2Go van Ulmon. Met deze app kan je de plattegrond van een stad of regio downloaden, zodat je deze offline kan gebruiken. In deze app kan je jouw favoriete hotspots opslaan, zodat je deze dan offline snel weer terug kan vinden.

Waarom moet jij in Barcelona geweest zijn?

Al-met-al waarom moet jij in Barcelona geweest zijn? Barcelona is een bruisende stad. Er is van alles te beleven voor jong en oud.

Foto's en filmpjes

Natuurlijk heb ik ook dit keer mijn camera meegenomen en heb ik het één en ander vastgelegd.
Bekijk hieronder de video's. Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen.
Bekijk hieronder de gemaakte foto's. Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien.

Placeholder, © Arno Lucas
Placeholder, © Arno Lucas
Placeholder, © Arno Lucas
Placeholder, © Arno Lucas
Placeholder, © Arno Lucas
Placeholder, © Arno Lucas