Blog: Barcelona

Blog over Barcelona, © Arno Lucas

Waarom deze blog over Barcelona?

Barcelona is de tweede belangrijkste stad van Spanje. De stad is vooral bekend van de bekende werken van Antoni Gaudi.
Eind maart 2019 ging ik voor het eerst een paar dagen op vakantie naar Barcelona. Ik wilde er eigenlijk al langer hier naar toe gaan. Het leek mij een mooie historische en kunstzinnige stad om naar toe te gaan.
Het beeld dat ik in eerste instantie had, is alleen maar versterkt. Voordat ik er heen ging heb ik eerst wat research gedaan. Ik wilde graag weten waar de leukste en mooiste plekken waren om te fotograferen. Ik heb hierbij niet alleen geGoogled op de reguliere websites over Barcelona, maar ik heb juist gezocht naar blogs over Barcelona. Mensen die een blog geschreven hebben over Barcelona schrijven over de mooiste plekjes in de stad.
Deze blog over Barcelona is geschreven om meer te vertellen over de mooie stad. Ik fotografeer graag en wil bij deze graag een aantal van mijn foto's tonen (zie onderaan deze pagina).

Mijn fotografie-tips voor in Barcelona

Natuurlijk heb ik een aantal bekendere plekken in Barcelona bezocht om te fotograferen. Denk hierbij aan:
- Sagrada Família (neem vooral eens een extra tour in de torens. Je hebt dan een mooi uitzicht op de stad en ziet mensen aan het werk van heel dichtbij);
- Park Guëll (een aanrader is om vooral het betaalde terrein op te gaan. Je komt dan langs de prachtigste plekken, zoals je hieronder op de foto's kan zien);
- La Rambla (het is leuk om eens over de Ramblas gelopen te hebben. Er zijn veel eetgelegenheden, winkels en vooral veel straatverkopers. Het is hier behoorlijk druk, dus let op zakkenrollers!);
- Casa Batlló (helaas buiten proportioneel duur, 55 euro voor 2 personen; en het stond tijdens m'n bezoek in de steigers. Zowel buiten als binnen);

Daarnaast heb ik ook een aantal 'minder bekende' plekjes in Barcelona bezocht. Deze plekken zijn zéker de moeite waard om te fotograferen. Denk hierbij aan:
- Barri Gòtic (er zijn veel mooie straatjes en steegjes in Barri Gòtic. 's-Avonds is het niet altijd prettig om door deze straatjes te lopen, maar het geeft wel een mooiere sfeer);
- Barcelona Cathedral (het pleintje hier voor is al sfeervol. Zéker als je hier 's-avonds komt).
- Palau Güell (staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO);
- Mercat de la Boqueria (er zijn veel verschillende tentjes waar eten verkocht wordt. Je kan ook aan een bar zitten om eten te bestellen);
- Plaça Reial (overdag is dit plein gezellig. Maar vooral 's-avonds is het er erg sfeervol, onder andere met muziek);
- Font Màgica of Montjuïc (het mooiste uitzicht heb je als je op de loopbruggen staat, met Museu Nacional d'Art de Catalunya op de achtergrond);
- Castell de Montjuïc (vanuit hier heb je een mooi uitzicht op zowel de stad als op de haven van Barcelona);

(Openbaar) vervoer in Barcelona

Je kan op verschillende manieren naar Barcelona gaan. Wij zijn met het vliegtuig naar Barcelona gegaan. Net zo gemakkelijk en net zo snel.
Er zijn ook verschillende manieren om je in Barcelona te verplaatsen. Veel dingen zijn op loopafstand. Je zou ook de fiets kunnen pakken, die zou je dan moeten huren (hebben wij niet gedaan). Als je eenmaals in Barcelona bent, zie je heel veel mensen op een elektrische step. Dit ziet er erg grappig uit, maar ik heb geen idee hoe en waar je deze kan huren. Maar je kan ook het openbaar vervoer gebruiken. Dit is iets wat door verschillende sites wordt aanbevolen! Als je hier toch bent, is eigenlijk het openbaar vervoer het fijnst. Wij hadden een 5-daagse OV-pas, waarmee we alle OV konden gebruiken (zie afbeelding onder aan deze pagina). Daarnaast konden we met deze pas ook gratis reizen tussen de vlieghaven naar het centrum of naar ons hotel. Dit is wel zo handig, want anders zou je er extra voor moeten betalen. Vanuit metrostation Catalunya kan je alle kanten op. Binnen de korste keren ben je op je bestemming.

Handige apps en tips voor je verblijf in Barcelona

Er zijn een aantal apps die geen overbodige luxe zijn in Barcelona.
Over het algemeen spreken wij geen (of weinig) Spaans. Daarom is het handig om de Google Translate app (te vinden in de App Store of Google Play store) te gebruiken. Tegenwoordig kan je hier snel en eenvoudig teksten vertalen. Je hoeft niet altijd de tekst over te typen. Je kan zelfs een foto van de tekst maken en deze laten vertalen.
Een andere super handige app is CityMaps2Go van Ulmon. Met deze app kan je de plattegrond van een stad of regio downloaden zodat je deze offline kan gebruiken. In deze app kan je jouw favoriete hotspots opslaan, zodat je deze dan offline snel weer en gemakkelijk terug kan vinden. Deze hotspots worden dan op de plattegrond met een ster aangeduid.

Wij hebben perfect overnacht in Apart Hotel Atenea Calàbria. We zaten op de 7e (bovenste) verdieping. Het voordeel van hier overnachten is dat je ìn het hotel je avondeten mag en kan koken. Er zit zelfs een supermarkt direct naast het hotel. De appartementen zijn luxe ingericht en de bedden zijn ruim. In de badkamer kan je jezelf wassen aan zowel de wastafels als onder de douche èn in bad. De kamers worden dagelijks schoongemaakt. Bij aankomst krijg je zelfs een fles cava met wat lekkers.
Wil je ècht Catalaanse tapas eten? Dan moet je echt een keer geweest zijn bij El Xampanyet. Dit restaurant gaat pas om 19 uur open. Toen wij er net er voor aankwamen, toen stond er al een wachtrij. Eenmaal binnen zie je dat dit een knus restaurant is. Het zat er dan ook gelijk vol. Hierdoor was het helaas wel erg chaotisch en onoverzichtelijk (wanneer je wat krijgt enz.). Maar... De ervaring is erg goed.
Al-met-al waarom moet jij in Barcelona geweest zijn? Barcelona is een bruisende stad. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Er is behoorlijk veel prachtigs om te bezoeken. Ik ben er 4,5 dagen geweest en dat was misschien nèt te kort om alles goed te zien. Maar... Voor nu was het een prachtige ervaring!

Filmpjes, foto's en audio

Natuurlijk heb ik ook dit keer mijn camera meegenomen en heb ik het één en ander vastgelegd.
Bekijk hieronder de video's. Dubbelklik op de video om deze vergroot af te spelen.
Bekijk hieronder de gemaakte foto's. Klik hieronder op de gewenste foto om deze vergroot te zien. Meer foto's staan op m'n Flickr-pagina.

Openbaar vervoerkaart voor 5 dagen
Visitekaartje Atenea Calàbria Apartments hotel
Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Eten in Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Eten in Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Ham in Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Vis in Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Eten in Mercat St Josep de la Boqueria, © Arno Lucas
Plein van Plaça Reial (aan de Ramblas), © Arno Lucas
Barcelona City Council in Barri Gòtic, © Arno Lucas
Barcelona Cathedral in Barri Gòtic, © Arno Lucas
Casa Vicens, © Arno Lucas
Casa Milá, © Arno Lucas
Casa Batlló, © Arno Lucas
Vogels in Parc de la Ciutadella, © Arno Lucas
Prachtige en sfeervolle straat in Barcelona, © Arno Lucas
Restaurant El Xampanyet, © Arno Lucas
Restaurant El Xampanyet, © Arno Lucas
Sagrada Famìlia gezien vanuit Park Güell, © Arno Lucas
Uitzicht op Park Güell, © Arno Lucas
Uitzicht vanuit Park Güell, © Arno Lucas
Sala Hipòstila Park Güell, © Arno Lucas
L'escalinata del drac (Dragon Stairway) Park Güell, © Arno Lucas
L'escalinata del drac (Dragon Stairway) Park Güell, © Arno Lucas
Botiga Park Güell, © Arno Lucas
Park Güell, © Arno Lucas
Museu Nacional d'Art de Catalunya / Font Màgica of Montjuïc, © Arno Lucas
Museu Nacional d'Art de Catalunya / Font Màgica of Montjuïc, © Arno Lucas
Museu Nacional d'Art de Catalunya / Font Màgica of Montjuïc, © Arno Lucas
Steegje in Barri Gotic, © Arno Lucas
Steegje in Barri Gotic, © Arno Lucas
Font de la Portaferrissa in Barri Gotic, © Arno Lucas
Toeristen bewonderen de Sagrada Famìlia, © Arno Lucas
Uitzicht vanuit de torens van de Sagrada Famìlia, © Arno Lucas
Sagrada Famìlia, © Arno Lucas
Sagrada Famìlia, © Arno Lucas
Palau Güell, © Arno Lucas
Palau Güell, © Arno Lucas
Palau Güell, © Arno Lucas
Font Mágica of Montjuïc, © Arno Lucas
Font Mágica of Montjuïc, © Arno Lucas
Font Màgica of Montjuïc, © Arno Lucas
Font Màgica of Montjuïc, © Arno Lucas
Samenvoeging van een aantal foto's, © Arno Lucas

Tijdens een ontspanning in Park Güell hoorden we een gitarist wat muziek maken. Dit heb ik even kort opgenomen en zal in onderstaand fragment te horen zijn.